„The Shallows” - Блейк Лайвли

През 1975 г. „Челюсти” на Стивън Спилбърг бележи началото на съвременния блокбастър, но също така бележи ненадминатия връх и началото на пълен регрес на качествените филми с акули. Днес (в по-голямата си част) те приемат форма на пародии, в които страховитите риби „плуват” във въздуха, под земята, в лавини, торнада и всякакви други простотии.

Разбира се, от време на време излиза някой филм с акули и драматични претенции, който се опитва да повтори успеха на „Челюсти” (творчески и финансов), но досега никой не се е доближавал до шедьовъра на Спилбърг. Най-новият опит е „The Shallows” на Жауме Колет-Сера по сценарий (част от Черния списък за 2014-та) на Антъни Джасуински, в който Блейк Лайвли влиза в ролята на сърфистка, която след нападение на акула се оказва в капан на скала, само на стотина метра от плажа.

Въпреки че нямаме големи надежди за „The Shallows”, не сме го отписали като пълен боклук, тъй като става дума и за камерен трилър и което е по-важното, първата реклама не беше трагична. Най-малкото, изглеждаше сякаш филмът ще има високи production values – нещо, което сега се потвърждава и от новия трейлър. Вижте.

Уау! Заради сцени като тази с двамата сърфисти и изскачащата акула сме склонни да простим доста неадекватности. В момента не само, че не се отвращаваме от филма, но дори и ни се гледа. Знаем, че вероятността да е лош е по-голяма от тази да е хубав, и после сигурно ще съжаляваме, но това е положението. И между другото, така ни се ходи на море, че две не виждаме.

В добавка вижте и едно вайръл видео!

Режисьор на „The Shallows” е Жауме Колет-Сера („Без име”, „Директен полет”, „Среднощно преследване”), а в ролите са Блейк Лайвли, Оскар Хаенда и Седона Леге.

Премиерата е 24 юни.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. тая мацка не роди ли сравнително скоро?
    Машала, тия в Холивуд са баси аптекарите, за два месеца корабокрушенец става Тор, или млада майка – сърфистка

    1. Eгати никаквата дата са избрали…