Концепуална рисунка от „The Happytime Murders”
Концепуална рисунка от „The Happytime Murders”

Подготвяният от Jim Henson Company и STX Entertainment куклен noir „The Happytime Murders” е един от най-интересните проекти, на които сме попадали, откакто съществува сайтът ни. Той е в стила на „Кой натопи заека Роджър?”, с тази разлика, че вместо рисувани герои, имаме кукли – те съществуват заедно с хората, но се приемат като втора класа граждани. В центъра на историята е Фил Филипс – частен детектив и опозорено бивше ченге, което е по следите на убиеца на своя брат, който сега е взел на мушка и актьорите от иконичния сериал „The Happytime Gang”.

За наше огромно съжаление, в последните години оригинални и рискови проекти като този не се тачат особено от студията и „The Happytime Murders” постепенно изчезна от полезрението, вероятно забутан сред безкрайните рафтовете на „development hell”, където гният безброй прекрасни, неосъществени филми.

Сега обаче научаваме за нещо, което може да се окаже много важна стъпка в пътя на проекта към екрана. Deadline съобщават, че Джейми Фокс води преговори за присъединяването си към „The Happytime Murders” в ролята на детектив Едуардс – човек и бившият партньор на склонния към алкохолизъм и разврат Фил Филипс, с който ще трябва да си „бутат капите”, докато разследват случая с „The Happytime Gang”.

Последната добра роля на Джейми Фокс беше „Джанго без окови” и ни се струва, че заради няколко кофти подбрани проекта, той позагуби огромната инерция, която беше набрал след финансовия и културния успех на „Рей” и „Съучастникът”. Въпреки това, той продължава да е огромна звезда и име, което може да стане причина да се даде зелена светлина на всеки един проект. Точно затова силно се надяваме преговорите му за участие да се окажат успешни и най-накрая да видим „The Happytime Murders”. Ще стискаме палци като едни истински луди!

През 2012 се говореше, че Катрин Хайгъл ще участва в една от човешките роли, но сега не се споменава никъде, което не ни натъжава по никакъв начин. Режисьор все още Брайън Хенсън – председател на The Jim Henson Company и син на легендата Джим Хенсън, а сценарист би трябвало да е Тод Бъргър, тъй като няма данни да е сменен.

За финал отново ви предлагаме официалния синопсис на „The Happytime Murders”, както и още една концептуална рисунка (вижте и тези от старата ни новина, които са наистина страхотни).

В свят, в който куклите съществуват заедно с хората, но се приемат като втора класа граждани, куклата частен детектив и опозорено бивше ченге Фил Филипс е по следите на сериен убиец, който е убил брат му и сега е взел на мушката си актьорите от телевизионната класика от 80-те „The Happytime Gang”, като следващата в списъка е бившата изгора на Фил, Джени. Фил и бившият му партньор детектив Едуардс трябва да хванат престъпника, но на повърхността изплуват стари грешки и вражди и уликите започват да сочат срещу единствения възможен заподозрян – самия Фил. Сега той трябва да бяга от закона и разполага само с хитростта и решимостта си, за да реши „The Happytime Murders”.

(Фил Филипс обича да пуши, да пие и да рути мадами)
Фил Филипс обича да пуши, да пие и да рути мадами

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *