Различните причини и непостоянния, но всъщност лош късмет, който преследва дълго чакания проект на Тери ГилиъмThe Man Who Killed Don Quixote”, го люшкат нагоре и надолу по вълните на надеждата, ала – уви – както лично чухме от режисьора, който беше специален гост на юбилейния 20 София Филм Фест през март, за момента няма реални признаци нещата да се запътват към някакъв снимачен процес. Повтаряме – няма! Но… това не пречи на прекрасния и изключителен Гилиъм да действа по кастинга – за пореден път.

Според Screen Daily актуалният и много търсен Адам Драйвър и старият приятел Майкъл Пейлин са ангажирани в момента да изиграят Дон Кихот и Санчо Панса, като предишната двойка бяха Джак О’Конъл и Джон Хърт. Ако и този път „не му мине котка път” на Гилиъм, снимките трябва да стартират през есента. Стане ли това – обещаваме да разкажем надълго и нашироко какъв сценарий е замислил Гилиъм. В момента самият факт, че се обръща към Драйвър, и той приема (всъщност кой би си помислил да откаже на Гилиъм, въпреки шантавия му късмет с филмите) е първо – известна гаранция, че филмът може и да бъде финансиран и второ – сигурност в добрия вкус на момчето, което съвсем не лежи на блокбастърния си успех, а се стреми да се ангажира с различни и стойностни проекти.

Доказателство за това е и решението на Драйвър да замени Майкъл Шанън в подготвяния от Стивън СодърбъргLogan Lucky”, присъединявайки се към Чанинг Тейтъм, Райли Коф и Сет Макфарлън. В този история двама братя се опитват да организират обир по време на едно NASCAR състезание. Снимките на драматичния екшън трябва да започнат през лятото, а това, че не сме споделяли повече подробности за него, не ни притеснява особено, защото все още не сме навлезли в „зоната на трейлърите” – значи има време!…

Между другото, отпадналият от „The Man Who Killed Don QuixoteДжак О’Конъл също не стои без работа – включва се в поредицата на Netflix „Godless”, която ще бъде пък продуцирана от Стивън Содърбърг. Той, заедно със съсценариста на „Out of Sight” Скот Франк, конструират уестърн среда от 19 век, за да може един бандит на име Франк Грифин да тероризира местното население. Според THR О’Конъл е поел ролята на Рой Гууд – бивш партньор на Франк, който се е превърнал в негов смъртен враг, ранен е и е принуден да се крие. Преследването води Франк до един град на име La Belle, а обитателите в него – в целия град – са само жени!

Както спооменахме, изпълнителен продуцент на „Godless” е Содърбърг, заедно с Франк, който ще пише и режисира всичките епизоди. Поредицата е ограничена (засега) и продължаването ѝ зависи от интернет-достъпа и от гъвкавостта на компаниите да откриват и експлоатират все нови и нови количества аудитория. А Содърбърг освен, че се занимава с продуциране на телевизия и (очевидно) ангажиране на най-„горещите” млади звезди, (май) се завръща към режисирането с обирджийския филм „Lucky Logan”.

Според The Hollywood Reporter „режисьорът не е потвържадал официално, че ще прекъсне обявеното си „оттегляне” от занаята”, но пък същевременно Filmnation са се подготвили да продадат международните права на филма на пазара в Кан, което към/от Содърбърг може да означава и „готов съм, ще режисирам отново”. Няма сигурност кога ще стартират снимките на този проект, но ще следим развитието му, за да ви информираме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *