Xa-xa-xa-xa-xa?
Xa-xa-xa-xa-xa?

Първите кадри от анимационния „Batman: The Killing Joke“ ни надъхаха порядъчно, а само дни по-късно беше пуснато и разширено 10-минутно видео (споделяме го с леко закъснение, а извинение нямаме), надзъртащо зад кулисите на един от най-очакваните анимационни филми за последните години. Вижте екипа на проекта, който споделя подробности за процеса и мотивацията, вдъхнали живот на емблематичния едноименен комикс на гениалния Алън Мур:

https://www.youtube.com/watch?v=ueCJWmvyn78

…а ето и един по-дълъг трейлър, който допълнително ни стимулира да очакваме лятото, за когато е предвиден „Batman: The Killing Joke“, с нетърпение:

https://www.youtube.com/watch?v=DDj4zGFf4F8

Режисьор на „Batman: The Killing Joke“ е Сам Лиу (негови са пълнометражните анимирани продукции „All-Star Superman“, „Batman: Year One“ и „Justice League: Gods & Monsters”), изпълнителен продуцент е Брус Тим, отговорен за телевизионните комиксови класики „Batman: The Animated Series“, „Batman Of The Future“ и „Teen Titans“, а ролите са озвучени от Кевин Конрой (Батман), Марк Хамил (Жокера), Тара Стронг (Батгърл) и Рей Уайз (Джеймс Гордън). Премиерата ще се състои по време на тазгодишния Comic-Con в Сан Диего.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Ще е страхотно, ако в някакъв момент видим подобни адаптации по трилогията „The Long Halloween“, „When In Rome“ и „Dark Victory“. Дори по нови неща като „Hush“, „Black Mirror“ и „Europe“ ще са супер атрактивни за гледане.

    1. Досега в анимираните адаптации се опитват да стоят супер близо до оригинала: например DKR и сега TKJ (може би само Year One беше различен от нарисуваното от Мазукели). С книгите на Тим Сейл и Джеб Лоеб ще е по-трудно, понеже визуалния стил на Тим Сейл е много преувеличен, и сигурно може да е трудно смилаем за публиката.

    2. По-условни са като визия, да. Обаче биха изкъртили, nonetheless. Cпоред мен ще работят чудесно като анимационни пълнометражки, даже не толкова въпреки, а благодарение на ефектната, изкривена и хиперболизирана визия. Брус Уейн дори в аниме може да е интересен („Batman: Gotham Knight“), та какво остана като директна визуална адаптация на великия Тим Сейл по сюжет на не по-малко великия Джеф Лоуб. 🙂

  2. Малко да поизтрие разочарованието от слабите страни на ‘Dawn of justice’. Няма да е зле ония негодници, дето са обезобразили с татуси и педерастки дрехи Жокера в ‘Самоубийствен отряд’, да видят как трябва да изглежда.