silvester-20160430
Силвестър Сталоун в кадър от „Оскар“ (1991).

Какво е общото между „Кръстникът” и Силвестър Сталоун? В началото на кариерата си, Слай се явява на кастинга за ролите на Поли Гато и Карло Рици. Отхвърлен е, но четири години след като шедьовърът на Копола излиза по кината, успехът го застига с „Роки”. Явно са нужни четири десетилетия, за да може Сталоун отново да се пробва с материал от Марио Пузо, защото сега получаваме новина, че актьорът ще участва в телевизионната адаптация по романа „Омерта”.

Омерта” е публикуван след смъртта на Пузо и разказва за дон Реймондо Априле, който е сполетян от нещастие, докато се опитва да скъса връзките си с мафията. Антоан Фукуа ще режисира адаптацията. Сценарият на пилотния епизод е готов, а с подкрепата на The Weinstein Company проектът в най-скоро време ще бъде прихванат от някоя голяма телевизионна мрежа.

Макар книгата да не е добре приета от критиката, представяме ви официалната ѝ анотация и се надяваме (въпреки участието на Фукуа) основната идея, която носи драматичен потенциал, да бъде разгърната добре в адаптацията.

Дон Реймондо Априле е неофициалният, но всепризнат капо ди тути капи сред мафиотските кланове в Ню Йорк. Той е като светец – жесток, но справедлив. Името му излъчва респект, но и страхопочитание. И макар че се е оттеглил от активния бизнес, той е показно застрелян на семейно тържество пред катедралата „Свети Патрик” на Пето авеню. Оказва се, че бруталното убийство е извършено с мълчаливото съгласие на ФБР, а наследник на империята му е негов племенник – Асторе Виола, търговец на макарони, който мечтае за кариерата на Франк Синатра, но няма неговия талант.

Любов, кръв и пари – тази вечна триада гарантира световен успех, особено след като е разиграна от големия дон на американската литература – Марио Пузо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Не,

    Не и Антоан Фукуа. Това е като да дадеш Джеймс Грейди на Ян де Бон. Сигурно има прекрасна идея как трябва да изглежда визуално, но богове, не му давайте да режисира Пузо. :/

    1. но, хей, бас държа, че ще има престрелки…и експлозии?!?

  2. Изключително добра, но в същото време и лоша новина. Това ми е любимата книга на Пузо. Не знам как е приета от критиката, но в нея присъстват многопластови и пълнокръвни герои които не ми се мисли как точно Фукуа ще пресъздаде. От друга страна пък отдавна се надявах да направят филм по точно тази книга, а пък навремето Фукуа имаше и доста качествени филми, та да видим… А между другото „Омерта“ я има в „Читанка“ и я препоръчвам на всеки който не я е чел.