Вчера получихме цели две (кастинг) новини, свързани с предстоящия солов филм за Спайдър-мен „Spider-Man: Homecoming” – една с отрицателен и една с положителен знак. Ние ще започнем с отрицателния.

Deadline съобщават, че Майкъл Кийтън, който беше в начални преговори за присъединяване към „Spider-Man: Homecoming” в ролята на злодей, е отпаднал. А за нас това е лоша новина, защото, както казахме и преди, много харесваме Кийтън и смятаме, че щеше да е идеален за образа на злодей особено ако наистина е ставало дума (както твърдяха слуховете) за ролята на Лешояда. Това щеше да е просто фантастичен мета кастинг (заради участието му в „Бърдмен”). Жалко наистина.

Но няма да се тръшкаме много. Сигурни сме, че след като Marvel официално си партнират със Sony, ще измислят някой друг актьор, също толкова подходящ за ролята на злодея, който и да се окаже той. И като споменахме Marvel и Sony, нека да пристъпим към следващата част от новината (тази с положителния знак), която е пряко следствие от тяхното новосформирано партньорство.

Variety и THR съобщиха, че Робърт Дауни Джуниър ще участва в „Spider-Man: Homecoming” като Железния човек/Тони Старк. Все още не се знае точно колко голяма ще е ролята му – дали ще е съществена или ще е просто поява, но се говори, че тя е пряко следствие от „Първият отмъстител: Войната на героите”, в който, според официалната информация, Старк е човекът, който кани Спайдър-мен да се включи в боя.

Предвид цената на Дауни и факта, че все още не могат да го хванат за „Железният човек 4” (държат го само за предстоящите филми за „Отмъстителите”), лично ние залагаме, че ролята му ще е доста малка. Но и това е добре – досадно е като разни герои се пръкват тук-там само заради „вселената” и нарушават ритъма на самостоятелните филми, но в случая за нас е плюс, защото показва, че Marvel наистина са доста навътре в творческия процес и имаме шанс да видим наистина добре реализиран Спайдър-мен.

Режисьор на „Spider-Man: Homecoming” ще бъде Джон Уотс („Cop Car”), а сценарият е дело на Джон Франсис Дейли и Джонатан Голдстийн. В ролите са Том Холанд, Мариса Томей, Зендайа, Лора Хариър, Тони Револори и Робърт Дауни Джуниър.

Премиерата е предвидена за 7 юли 2017.

За финал вижте една интересна (неофициална) ретроспектива на Фаза 2 от филмовата вселена на Marvel.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Поредния Спайдърмен рибуут? Тея станаха като гениталните гъбички всяко лято…