Мина неприлично много време, преди да ви представим първия поглед към „Battle of the Sexes”, режисиран от Джонатан Дейтън и Валери Фарис („Мис Слънчице”, „Ruby Sparks”). Разкайваме се, защото Ема Стоун и Стив Карел изглеждат отлично в ролите на Били Джейн Кинг и Боби Ригс, които са главни герои в един исторически тенис мач през 1973 година, наречен „Battle of the Sexes”, който се превръща в най-гледаното телевизионно събитие.

Сценарист на „Battle of the Sexes” е изключителният Саймън Бюфой, когото познаваме като талантлив майстор на перото и носител на Оскар за „Беднякът милионер” на Дани Бойл (който се включва като един от продуцентите на филма).

Ема Стоун и Стив Карел
Ема Стоун и Стив Карел
Били Джейн Кинг и Боби Ригс
Били Джейн Кинг и Боби Ригс

Прочутият мач между 29-годишната Кинг, начело в класацията на тенисистките в началото на 70-те, и вече бившия шампион и отявлен мошеник Ригс поставя въпроса за равенството между половете и се случва във времето на активно движение на феминистките. Попаднали в центъра на медийното внимание, двамата са противници и на корта, и пред камерите, но същевременно всеки от тях води и други, лични и важни битки.

Кинг е подкрепяна от любящ съпруг, който застава до нея в исканията за равностойно заплащане, а тя самата трябва да се справи със своята сексуалност. Ригс от своя страна е готов да заложи всичко – наследство и репутация, единствено с цел да възроди своето славно минало. Говори се дори, че Ригс е организирал този мач, за да уреди дълговете си към мафията… Били и Боби успяват да изнесат един истински спектакъл на корта, като „дуелът между половете” възбужда вечните спорове между мъже и жени, дори и в спалнята…

Режисьорите Джонатан Дейтън и Валери Фарис коментират:

Има известна ирония и във факта, че именно съпруг и съпруга режисират „Battle of the Sexes”. В момента, в който прочетохме сценария на Саймън, знаехме, че трябва да направим този филм. Щастливи сме, че успяхме на привлечем толкова изключителни творци – пред и зад камерата.

Забавното е, че според слуховете в момента в кинопространството се оформят още два проекта, които искат да се занимават със същата прочута тенис-история – неозаглавен филм на НВО с участието на Пол Джамати и Елизабет Банкс и „Match Maker” с участието на Уил Фарел.

В „Battle of the Sexes” участват още Елизабет Шу, Сара Силвърман, любимият ни Алън Къминг, Андреа Райзбъроу, Ерик Кристиан Олсън, Натали Моралес, Остин Стоуел, Уолъс Лангъм, Джесика МакНамий, Мики Съмнър и Бил Пулман. Все още няма официална премиерна дата за проекта, ала с такива актьори и творчески екип той се настанява трайно във фокуса на вниманието ни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *