Имаме повод да си припомним разностранния талант на Микелсен с изпълнението му в „Мъже и пилци”
Имаме повод да си припомним разностранния талант на Микелсен с изпълнението му в „Мъже и пилци”

Мадс Микелсен е актьор (един от най-големите, работещи в момента, ако питате нас), който честичко се обръща към комедията (била тя и черна) – реално той придоби световна известност с участието в гей комедията „Shake It All About”. Но въпреки това, незнайно поради каква причина, рядко го свързваме с жанра. Може би, защото ролите му напоследък са все драматични.

Сега обаче имаме повод да си припомним и тази страна от разностранния талант на Микелсен с изпълнението му в „Мъже и пилци”(„Men & Chicken”) на режисьора Андерс Томас Йенсен („The Green Butchers”, „Adam’s Apples”), който дебютира миналата година в секцията „Monday in the Vanguard” на фестивала в Торонто, а сега може да бъде видян в програмата на течащия в момента София Филм Фест.

Мъже и пилци” разказва за двама не особено адекватни в социално отношение братя, които след смъртта на баща си откриват, че са осиновени. Двамата решават да открият истинските си родители и търсенето им ги отвежда до малък датски остров, където се натъкват на още трима полу-братя с тенденции към лунатизъм. Първоначално те изпитват неприязън един към другиго, но скоро откриват семейна тайна, която успява да ги сближи…

Мъже и пилци” обещава да е доста забавен и сигурност ще му дадем шанс най-малкото заради Мадс Микелсен, който изглежда като абсолютен кретен. Историята също ни грабва, както и интересната визия. Кога ли ние ще можем да направим подобен, очевидно непретенциозен, но адски качествен филм? Не отговаряйте, това е риторичен въпрос.

плакат

Режисьор на „Мъже и пилци” („Men & Chicken”) е Андерс Томас Йенсен, а в ролите са Мадс Микелсен, Николай Лие Каас, Давид Денцик, Сьорен Малинг, Николас Бро, Оле Тестръп и други.

Прожекциите на филма в рамките на София Филм Фест са на 23 март в кино „Одеон” от 18:30 часа и на 24 март в кино „Люмиер” от 18:00 часа.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *