Последните години ни предложиха няколко наистина отлични хорър заглавия, сред които „Oculus”, „The Babadook”, „It Follows” и „The Witch” (като последните два попаднаха в доста от списъците ни за най-добрите филми на 2015), и покрай тях, максимално удовлетворени на всяко едно ниво, спокойно можем да понесем известна бройка, които попадат в категорията на тоталното жанрово клише.

Точно като такъв филм ни изглежда „The Darkness” (доскоро познат като „6 Miranda Drive”) на режисьора на „Wolf Creek” и „RogueГрег МакЛийн. Той разказва за семейство, което се връща от почивка в Гранд Каньон, като без да подозират пренасят в дома си зла свръхестествена сила. Тя използва техните страхове и уязвими страни, бавно разрушавайки връзката им отвътре, и заплашва да унищожи живота им. В главните роли са Кевин Бейкън, Рада Мичъл, Луси Фрай и Дейвид Мазуз.

Какво да кажем? Имаме чувството, че и трейлърът, и филмът сме ги гледали милион пъти. Не виждаме абсолютно нищо, което дори да е минало покрай оригинална тема или идея. В този ред на мисли, причините, поради които бихме се жертвали да гледаме „The Darkness”, са любовта ни към жанра и доброто разположение на духа, в което се намираме в момента (за което споменахме по-горе). Допълнителен плюс са винаги отличният Кевин Бейкън и отчасти Грег МакЛийн, който и друг път е боравил с ужасно клиширани теми и крайният резултат, макар и не добър, поне не е бил трагичен.

the-darkness-poster-1

 

Режисьор на „The Darkness” е Грег МакЛийн, а в ролите са Кевин Бейкън, Рада Мичъл, Дейвид Мазуз, Луси Фрай, Мат Уолш, Дженифър Морисън, Минг-На Уен, Пол Рейзър и други.

Премиерата е петък, 13 май 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *