След като и новинарските сайтове по света наричат вече филмите на Люк Бесон по познатия ни и супер-подходящ начин – „бесонки”, нещата си идват на мястото! Ако трябва да сме съвсем честни, определението е по-скоро „бесоновски” и е по адрес на най-новата му творба „Valerian and the City of a Thousand Planets”. Както знаем, това е sci-fi фантасмагория и след като се запознахме (обстойно) с елементите от костюмите на главните герои, вече сме сигурни, че не може да се очаква нищо по-различно от познатата (леко) бутафорна помпозност. И той беше пускал специален конкурс за костюми?! (да се ненадяваш на чуждото въображение…

EW представиха първи официални снимки от филма, в които Дейн ДеХаан и Кара Делевин изглеждат (очаквано) нелепо, а и доста стресирани. В първия момент сбърках ДеХаан със Саймън Пег (от „Абсолютно всичко”), а де факто точно с подобна шарена ризка си представям обикновено Форд Префект (не че Мос Деф не се справи…)

Valerian-and-the-City-of-a-Thousand-Planets-images-1 Valerian-and-the-City-of-a-Thousand-Planets-images-3 Valerian-and-the-City-of-a-Thousand-Planets-images-4

Както вече сме информирали, Бесон спомена преди почти година, че има намерение да филмира един от любимите си комикси. (Не само) поради липса на момичета-героини, според Бесон първата подходяща за влюбване през 70-те години се оказва именно Лорелайн. Заедно с партньора си Валериан те са агенти, които пътуват из галактиката, за да разрешават криминални загадки. Както споделя самият режисьор, той е решил да направи филма въпреки всички възможни резерви и ограничения:

„Нека се опитам да направя всичко преди някой да ми каже, че това е невъзможно! Искам да е супер-сложно, с извънземни, роботи и всичко, което може да си въобразите, но трябва да изглежда лесно и леко – като танц, да се лее свободно, да е забавно и диво. Не трябва да е дълбоко и сложно, нужно е да изглежда лесно (не че ще може да се направи!) – подобно на коктейл, в който дори не усещаш алкохола…”

Сред изпълнителите на второстепенните роли са Джон Гудман, Клайв Оуен, Итън Хоук и Риана, но Бесон отказва да разкрие подробности за техните герои:

„Разликата между „Valerian and the City of a Thousand Planets” и Marvel е, че в техните филми след пет минути вече знаеш кой ще бъде злодея. Филмите са им направени супер-професионално, но клишето присъства. В нашия филм имаме двама агенти, които водят разследване – до самия край не е ясно кои точно са „лошите”, защото по случаите се работи, точно както става това в полицията. Историята си е съвсем реална. И може би затова я обичам толкова много!”

Има още доста работа по филма и макар ДеХаан да е доказвал, че може да влиза в кожата на различни герои, Кара има още доста да се потруди, докато се превърне в нещо приемливо на екрана – актьорските ѝ способности са доста дискусионни, пък и от тези снимки успяваме да регистрираме как тя може да гледа (уж) уплашено (с безразличие) и сърдито-страшно (с отегчено безразличие). Ако това може да се нарече диапазон…

Екранизацията-бесонка по класическата комикс-поредица „Валериан и Лорелайн” на писателя Пиер Кристин и художника Жан-Клод Мезиер се очаква да бъде пусната на екран на 21 юли 2017. Междувременно ще споделяме подробности около развитието на проекта и на рекламната му кампания.

Дейн ДеХаан и Кара Делевин и Люк Бесон
Дейн ДеХаан и Кара Делевин и Люк Бесон

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. ?

    Мацката си е тъкмо на място и чудесна, вие метросексуални коментатори.

    Аз, лично, предпочитам пет пъти повече да опустошавам пуканка на бесонки от колкото на марвелки (освен мутантите, тях ги не пипаме)

  2. А да,

    За разлика от почти всички бесонки, няма нито една марвелка (освен мутантките), която би ме предразположила да си посегна, а това е супер силен критерий за добре прекарани 90 минути.