ben-hur-remake-img00-20160315

Цяла година измина от началото на снимките на подготвяния от Тимур Бекмамбетов римейк на „Бен Хур” (или нов прочит на романа на Лу Уолъс) и, честно казано, бяхме забравили за него, тъй като не сме много ентусиазирани за филма и гледаме да не го мислим много – не толкова заради факта, че е римейк (историята позволява многократно интерпретиране и класиката на Уилям Уайлър не е първият филм по нея), а защото не сме сигурни, че Бекмамбетов е най-подходящият избор за режисьор.

Но както и да е. Отново е време „Бен Хур” да влезе в съзнанието и полезрението ни и това става чрез първите официални снимки от филма, разпространени от USA Today. На тях откриваме Джак Хюстън, който заменя Чарлтън Хестън в главната роля на Юда бен Хур, в компанията на Морган Фрийман като шейха Илдерим, и което е по-важното, виждаме го и в действие – в кадър, който очевидно е част от емблематичната гонитба с колесниците.

Преди да ги видите, ето какво споделя Хюстън по адрес на филма:

„Има нещо много красиво в него, особено в съвременния световен климат на сблъсък между различните религии и хора. Как намираме изход от ситуацията, как прощаваме, как забравяме, как продължаваме с живота си, как би трябвало да се отнасяме към своите братя?”

ben-hur-jack-huston-morgan-freeman

ben-hur-remake-jack-huston

Кадърът с колесницата много ни напомня на „Гладиатор” като дизайн и цветова схема, но няма да бързаме с коментарите, преди да видим някой трейлър, а предполагаме, че това ще стане скоро, тъй като премиерата наближава. Ще се постараем да следим развитието на рекламната кампания отблизо.

Режисьор на „Бен Хур” е Тимур Бекмамбетов („Нощна стража”, „Неудържим”), сценарият е дело на Кийт Кларк („The Way Back”) и Джон Ридли („12 Years a Slave”). В ролите са Джак Хюстън, Тоби Кебъл, Морган Фрийман, Назани Бониади, Родриго Санторо, Пилоу Асбек, Моисес Ариас, София Блек-Д’Елиа, Айлет Зурер и други.

Премиерата е 12 август 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *