светът на марни
Светът на Марни

Превърна се в традиция Киномания да показва филми за най-малките и предстоящото 32-ро издание на панорамата не е изключение. В рамките на програмата, децата и всеки друг, пожелал да се наслади на кинозабавлението за малчугани, ще могат да видят

Белият зъб” по едноименната класиката на Джек Лондон, „Мумините и чудната зимна страна” по финландската писателка Туве Янсон и „Светът на Марни”, разказващ за котка, куче, магаренце и петел, които се оказват забъркани в опасно приключение и издирвани от полицията, която ги смята за опасни престъпници.

За първи път в програмата на Киномания ще бъдат включени игрални и анимирани кратки филмчета, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца. Повече подробности ще откриете в официалното прессъобщение:

Eкранизации по любими книги и мини детски кинофестивал ще радват най-малките зрители на киномания

Тази година екипът на Киномания ще зарадва най-малките си почитатели с вълнуващи филми и уникален детски кинофестивал.

Две от анимациите в програма са по обичани детски книги – „Белият зъб” (17 ноември, 13:00 часа, кино „Люмиер Лидл”) по класиката на Джек Лондон, част от френските предложения на кинофорума, както и „Мумините и чудната зимна страна” (25 ноември, 11:00 часа, „Люмиер Лидл”) , по една от поредицата книжки на популярната финландската писателка Туве Янсон, разказваща за създанията с чудати форми, наречени Мумини.

В селекцията за малчуганите е включен и „Светът на Марни” (18 и 24 ноември, 11:30 часа, кино „Люмиер Лидл”) – симпатична анимация за оранжевата домашна котка Марни, която заедно със срамежливо куче Елвис, магаренцето Антон, което си мечтае да стане цирков артист, както и невротичния петел Егберт, се оказват забъркани в опасно приключение и издирвани от полицията, която ги смята за опасни престъпници…

За първи път в програмата на Киномания ще бъдат включени игрални и анимирани кратки филмчета, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца. Селектирани са 10 от най-добрите стоп моушън анимационни филмчета и 10 игрални неми етюди, създавани в продължение на две години по време на детски киноработилници. Уникалното във филмите е, че деца от 7 до 14 годишна възраст са авторите на сюжетите и декорите, актьорите, операторите и режисьорите на всяка една от лентите.

За да бъде Детския кино фестивал още по-вълнуващ в края му ще бъдат раздадени и детски „Оскари”.

Събитието ще се проведе на 17 ноември 2018 (събота) от 11:00 часа в кино „Люмиер Лидл”.

В сайтовете на ndk.bg и kinomania.bg може да видите всички дати и местата за прожекции на филмите.

Билетите са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg.

Гледайте селекцията на Киномания 2018, за да видите големите филми преди големите награди!

Киномания е част от Календара на културни събития на Столична община за 2018 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *