The Preacher” – един от най-очакваните сериали за годината, най-накрая се сдоби с премиерна дата. Продуцираният от Еван Голдбърг и Сет Роугън сериал на АМС ще дебютира веднага след mid-season финала на „Fear the Walking Dеад”, а датата е 22 май.

Пилотният епизод бе излъчен на фестивала SXSW и според първоначалните отзиви, е един от най-обещаващите от последните години, с перфектен баланс между насилие, хумор и философия. Сериалът бил насочен както към аудитория, незапозната с първоизточника, така и към най-големите фенове на комикса на Гарт Енис и Стив Дилън.

Появяват се и сравнения с „Дедпул”, заради мрачна и брутална бойна сцена с участието на Тюлип (любимата на проповедника Джеси Къстър) с музикален фон „You’re So Vain” на Карли Симон – сцена, която напомняла на пролога на „Дедпул”, в който звучи „Angel of the Morning” на Джус Нютън.

Наяве излизат и детайли за жестока (и в двата смисъла!) сцена, в която Том Круз говори пред публика, съставена от последователите на Сциентоложката църква, а главата му неочаквано се пръсва за ужас на присъстващите. Сет Роугън коментира сцената така:

Удивително, никой не се възпротиви! Очаквахме някой да ни откаже от тази сцена, но вече е прекалено късно. Вероятно някой ден ще се засечем с Том Круз и ще се наложи давам обяснения. Трябва да измисля как случилото се в сериала да звучи като комплимент. Засега не знам как…

Изглежда „The Preacher” ще следва комиксовия първоизточник, в който експлоадиращи глави на проповедници далеч не са рядкост. След тези крайно положителни отзиви и спомената обещаваща сцена, чакането до 22 май ще става все по-трудно.

Плакат на Preacher

Допълнителни подробности за проекта може да откриете в новините ни до момента.

В ролите са Доминик Купър (Джеси Къстър), Рут Нега (Тюлип), Иън Колети (Гъзоликия), Джоузеф Гилгън (Касиди), Елизабет Пъркинс (Вила), У. Ърл Браун (Хюго Руут), Том Брук (Фиори), Луси Грифитс (Емили Удроу), Елизабет Пъркинс (Вайла Куинкенън), Джаки Ърл Хейли (Один Куинканън) и други.

Премиерата на „Preacher” е 22 май 2016 г. по AMC.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *