Матю Маконъхи

Късчетата информация и реклами на „The Sea of Trees” на Гюс Ван Сант бяха спорадични дори и преди филмът да бъде попилян от критиката на миналогодишния фестивал в Кан, но оттогава насам той съвсем изчезна от радара. Въпреки че бе закупен за разпространение, до този момент нямахме никаква идея кога точно ще бъде показан пред широката публика. Сега научаваме, че разпространението му ще стартира в Япония в края на април и в тази връзка получаваме и първи трейлър, представен лично от една от звездите на филма – Кен Ватанабе.

Преди да видите трейлъра на филма (към който прилагаме и един клип), с две думи припомняме сюжета: „The Sea of Trees” е по сценарий (част от „Черния списък” за 2013-та) на Крис Спарлинг („Buried”, „ATM”) и разказва историята на Артър (Матю Маконъхи) – американец, който потегля към прочутата „Гора на самоубийствата” в подножието на планината Фуджи с намерение да сложи край на живота си. Там той попада на Такуми (Кен Ватанабе) – японец, който също е избрал самоубийството, и двамата поемат по пътя на рефлексията и оцеляването.

http://www.youtube.com/watch?v=YvDsX2uuNW0

Трудно ни е да си изградим някаква представа за „The Sea of Trees” само на базата на тези две реклами, но честно казано, не виждаме нищо, което да си заслужава освиркването в Кан. И понеже и друг път се е случвало много да харесаме филми, които са били оплюти на фестивала („Дървото на живота” е такъв пример), засега оставаме положително настроени към „The Sea of Trees” най-малкото заради творческия екип. Разбира се, ще имаме едно на ум.

Артър Бренан (Маконъхи) броди в Аокигахара, известна като „Гора на самоубийствата” – тайнствена местност в подножието на планината Фуджи, където хората отиват, за да размишляват върху живота и смъртта. Вече открил прекрасно място, на което да умре, ненадейно Артър среща Такуми Накамура (Ватанабе) – японец, който също е изгубил пътя си. Двамата поемат към избавление извън гората, с опит за осмисляне на реалността; Артър възвръща волята си за живот и успява да съживи отново връзката с любовта на живота му – неговата съпруга (Наоми Уотс).

Режисьор на „Sea Of Trees” е Гюс Ван Сант, сценарият е дело на Крис Спарлинг („Buried”, „ATM”), а за визията е отговорен операторът Каспър Тъксън („Beginners”, „Hateship Loveship”, „The Wait”). Ролите са разпределени между Матю Маконъхи, Кен Ватанабе, Наоми Уотс, Кейти Аселтън, Джеймс Сайто, Оуен Бърг и други.

Японската премиера е 29 април 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. „Дървото на живота“ онази чалга на Малик ли е? Не знаех, че са я оплюли в Кан! 😀