Нуми Рапас

Отдавна не сме писали за предстоящото продължение на „Прометей“ (най-новото му и вероятно последно заглавие е „Alien: Covenant“) най-вече защото не искаме да отделяме прекалено много внимание и време на непотвърдени слухове или дори на официални подробности, които в крайна сметка се оказват незначителни или се променят с времето. Но този път решихме, че има достатъчно добър повод за една бърза (макар и позакъсняла) новина – Нуми Рапас няма да се завърне в продължението.

Не изпитваме особено силни чувства към това развитие, но няма как да го подминем с лека ръка. Рапас е отлична актриса, но не ни е любима и в „Прометей“ – поне за нас – беше едно от по-слабите звена (в и без това далеч от съвършено произведение). Но липсата ѝ в „Alien: Covenant“ значително променя първоначалната представа на феновете за втория филм. Първо се очакваше да е съвсем директно продължение на историята, но преди няколко месеца стана ясно, че „Covenant“ е колонизиращ кораб, който попада на опасен свят, обитаван единствено от синтетичния Дейвид.

Тогава ни направи впечатление, че не се споменават Рапас и нейната доктор Шоу, но не искахме да спекулираме какво означава това преди да е официално потвърдено. За съжаление, заедно с потвърждението, че Рапас няма да се завърне, не получаваме никаква нова информация за вървящия в момента кастинг. Майкъл Фасбендър ще се завърне, Катрин Уотърсън („Inherent Vice“) като че ли е сигурна, но не се чува нищо за Ребека Фъргюсън (вероятно ще си останем само с надеждите).

Това, което знаем със сигурност, е, че „Alien: Covenant“ ще се снима по-късно тази година в Австралия, ще излезе по кината на 6 октомври 2017 и ще е категория R. Всъщност, по думите на Ридли Скот става дума за „pretty hard R, pretty tough“, което е отлична новина за всички фенове. Значително по-важно от всякакви актьори и актриси – категория R означава, че ще видим любимия ни ксеноморф „doing what it does best“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Явно има акъл момата (или по скоро са я светнали, каква помия е всъщност онуй подобие на нещо, зовящо се Прометей).

  2. Е как да има директно продължение: „Какво правят днес Бог(овете) / Инженерите?!
    Ето напр. в „AVPR“ имахме Хищник у тях си – почива до следващата си „ра’ота“… … …