„Money Monster” - Джордж Клуни

Джоди Фостър се завръща на голям екран с „Money Monster” –  първият ѝ кинорежисьорски проект от „Бобърът” (2011) насам, който е с участието на Джордж Клуни, Джулия Робъртс и изгряващата звезда Джак О’Конъл. Буквално в края на 2015-та видяхме първите снимки от филма, а сега получаваме и първия трейлър.

Money Monster” разказва за телевизионната персона Лий Гейтс (Клуни), който се е превърнал във финансово гуру, благодарение на инвестиционните съвети, които раздава на зрителите си. Препоръките му обаче не са винаги акуратни, което става причина младият Кайл Нъдуел (О’Конъл) да изгуби всички спестявания на семейството си. Убеден в наличието на „нечестна игра”, Кайл взима за заложници Лий и целия екип на шоуто и заплашва да ги убие, докато цяла Америка гледа, ако Лий не успее да разкрие сложна мрежа от финансови лъжи.

Ако сте си помислили, че историята и самият трейлър носят отгласи от творчеството на големия Сидни Лъмет, не сте се излъгали. Това съвсем не е случайно и самата Джоди Фостър го потвърждава в скорошно интервю:

Той [Лъмет] е най-добрият – любимият ми кинотворец. И да, обстоятелствата определено са същите. Има тона на нещо, което е смъртоносно реално, но има и щипка сатира. Макар че ние имаме доста по-малко сатира, отколкото Лъмет имаше в „Network”, например.

Като цяло не очакваме нещо специално от „Money Monster”, но определено изпитваме любопитство към проекта и със сигурност имаме голямо желание да го видим. Извън историята (в която са ни интересни най-вече финансовите врътки) и творческия екип, ни печели, че действието се развива в реално време – много си падаме по такива филми.

Режисьор на „Money Monster” е Джоди Фостър, а сценарият е дело на Джейми Линдън, Джим Коуф и Алън ДиФиори. В ролите са Джордж Клуни, Джулия Робъртс, Джак О’Конъл, Доминик Уест, Джанкарло Еспозито, Катрина Балф, Грета Лий и други.

Американската премиера на филма е 13 май 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *