Тилда Суинтън и Матиас Схонартс

Wo-how! Ясно е, че каквато и поредица от кадри да се навърже в един трейлър, сред най-важните елементи за спояването им безспорно е музиката. Не че не може да има и „изцепки” в тишина, но съвсем различно си е, когато наелектризиращото парче провокира и монтажа. Нещата стояха по подобен начин и при първия поглед към „A Bigger Splash” – вижте как историята сякаш продължава да набира скорост и енергия в следващия трейлър.

Няма такава лудетина като Рейф Файнс! И се надяваме да не са това всичките му най-шантави кадри. Вечни почитатели сме на майсторството на извънземната Тилда Суинтън и в случая с Матиас Схонартс и Дакота Джонсън ни се струва, че колкото и да се опитват да влязат в тона на „звездите”, много по-вероятно е да ги възприемем като поддържащи роли, а не като равноправни членове в централния квартет на историята.

Премиерата на „A Bigger Splash” на Лука Гуаданино беше в програмата на Венецианския фестивал миналия септември. Филмът е вдъхновен от френските класики „Басейнът” (1969) с Ален Делон и Роми Шнайдер и от „Правилата на играта” (1939) на Жан Реноар.

плакат

Прочутата рокзвезда Мариан (Суинтън) се наслаждава на слънце и лято заедно със своя любовник-кинаджия (Схонартс). Съвсем неочаквано на почти изолирания италиански остров пристигат един добър приятел, музикален продуцент и отдавнашна „тръпка” (Файнс) и неговата поотраснала щерка (Джонсън). Отношенията в своеобразния квартет се променят и изострят, като се намесват страсти, ревност и дори сериозна опасност – рок-енд-рол под слънцето на Средиземно море!

A Bigger Splash” тръгва на кино във Великобритания на 12 февруари (лятно настроение в усойните зимни месеци!), а в Щатите разпространението му ще стартира на 13 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. 😀

    Сори, на този плакат виждам само Волдеморт по бермудска риза да експелиарва медузи от брега. Не мога да спра да го виждам.

    Иначе филмът обещава стил и Тилда, човекът-жена.