Тилда Суинтън, Рейф Файнс, Матиас Схонартс и Дакота Джонсън

Лука Гуаданино е реализирал доста амбициозен проект – в интервю за Cineuropa той споделя, че най-новият му филм „A Bigger Splash” е вдъхновен от френските класики „Басейнът” (1969) с Ален Делон и Роми Шнайдер, както и от „Правилата на играта” (1939) на Жан Реноар. Премиерата на филма беше в програмата на Венецианския фестивал и критиците побързаха да го окичат с хвалебствени епитети.

В главните роли са Тилда Суинтън и Рейф Файнс, които (не че сме се съмнявали) демонстрират сила и увереност, както подобава на актьори от тяхната класа. Партнират им Матиас Схонартс и Дакота Джонсън. Вижте първия трейлър.

Суинтън работи за втори път с Гуаданино, след номинирания за Оскар и Златен Глобус „I Am Love”. В „A Bigger Splash” режисьорът ѝ е поверил ролята на прочута рокзвезда, която се наслаждава на слънце и лято заедно със своя любовник-кинаджия (Схонартс). Но на почти изолирания италиански остров пристигат неочаквано един добър приятел, музикален продуцент и отдавнашна „тръпка” (Файнс) и неговата поотраснала щерка (Джонсън). Отношенията в своеобразния квартет се променят и изострят, като се намесват страсти, ревност и дори сериозна опасност…

Единствената слаба „брънка” в композицията ни изглежда Дакота, но може и само да я набеждаваме… И когато не режисира сам себе си, Файнс е виртуозен! Тилда винаги е била прекрасно-магнетична, а и Схонартс систематично доказва, че не го е страх да експериментира с най-различни роли. Актьорският екип е допълнен от Елена Бучи, Корадо Гузанти, Аурор Клемон и Лили Мекменами.

A Bigger Splash” ще бъде разпространяван във Великобритания от Studiocanal, а премиерната му дата е определена за 12 февруари 2016. Три месеца по-късно Fox Searchlight ще пуснат филма на екран и в Щатите.

Рейф Файнс кретенясва в „A Bigger Splash”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments