Клетка

След дълго отлагане, подготвяната от Тод Уилямс екранизация по фантастичния апокалиптичен хорър на Стивън КингКлетка” („Cell”) с Джон Кюсак и Самюел Л. Джаксън най-накрая ще види бял свят на предстоящия в края на февруари Fright Fest в Глазгоу. Надяваме се покрай тази премиера да получим и трейлър на филма, защото досега сме виждали (при това преди година) само една снимка, което си е направо срамно за проект с подобни имена и мащаби. А и това допълнително задълбочава скептицизма ни по отношение на филма – споменавали сме, че не сме особени почитатели на романа на иначе любимия ни Кинг и като цяло нямаме кой знае какви очаквания.

Докато чакаме да изскочи трейлъра или нещо друго интересно, предлагаме ви да видите три скучновати снимки и един постер, който според нас е „фенмейд”. След тях може да откриете и официалния синопсис на българското издание на романа.

Джон Кюсак и Самюел Л. Джаксън

Клетка

плакат

Следващото обаждане на вашия мобилен телефон може да бъде последното в живота ви. Онези, които приемат сигнала, скоро се превръщат в нещо нереално. И неописуемо жестоко.

Клейтьн Ридъл, учител по рисуване от Мейн, току-що е получил от бостънско издателство много изгодно предложение за публикуване на негова книга с комикси. Той е на седмото небе от радост… но внезапно животът му се преобръща на триста и шейсет градуса. На първи октомври всички мобилни телефони по света зазвъняват едновременно. Независимо дали абонатът отговори на повикването или не, съдбата му се променя… завинаги. Клейтьн не притежава мобилен телефон и се опитва да оцелее сред хаоса – падат самолети, избухват експлозии, хора истерично пищят… Отново ли има масирано терористично нападение? Много скоро Клейтьн разбира, че се случва нещо невиждано и нечувано. С още трима души той се опитва да направи всичко възможно да попречи на настъпването на апокалипсиса. Ненадейно се озовават в най-ранната епоха на човечеството, заобиколени са от хаос, кръвопролития и човешки орди, на които тепърва предстои да еволюират.

Режисьор на „Клетка“ („Cell”) е Тод „Кип“ Уилямс („Paranormal Activity 2”), а сценаристи са Адам Алека и Стивън Кинг, който е и автор на романа. В ролите са Джон Кюсак, Самюел Л. Джаксън, Стейси Кийч, Изабел Фърман, Лойд Кауфман, Уилбър Фицджералд и други.

Премиерата на филма е на 26 февруари на Fright Fest. Все още не е ясно кога (и дали въобще) ще тръгне на редовен показ в киносалоните.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *