Стивън Кинг

Ако правилно помним, отдавна не сме споменавали нищо за екранизацията на романа „Клетка“ – апокалиптичен хорър, в който хората по целия свят зомбясват след като мистериозен сигнал, разпространен по мобилните телефони, им промива мозъка. Макар че снимките на филма приключиха доста отдавна, едва сега имаме някакви смислени новини около проекта, които си струва да споделим.

Най-напред – вижте първия официален кадър:

Джон Кюсак, Самюел Л. Джаксън, Стейси Кийч

Освен това, вече е ясен дистрибуторът на „Клетка“ в САЩ (правата за разпространение се озоваха в Clarius Entertainment) и по света (за международния кинопоказ ще се грижи International Film Trust). Самата премиера ще се състои по някое време тази година, но не е ясно точно кога (шансовете клонят към есента).

Впечатленията ни дотук са някак so-so: продукцията се забави прекалено много, което ни кара да гледаме на потенциала ѝ с умерено подозрение, а и не сме кой знае какви фенове на книгата, при все че по принцип обожаваме Стивън Кинг, който е неин автор. Силното ѝ, ударно начало някак бързо изчерпва инерцията си и към края историята тотално ни губи, като не очакваме нещо кой знае колко по-различно и от екранната версия.

Клетка“ е адаптиран от самия Кинг (по едноименния му бестселър) заедно с Адам Алека и Марк Лайнър, а режисурата е дело на Тод „Кип“ Уилямс („Paranormal Activity 2”). В главните роли ще видим Джон Кюсак, Самюел Л. Джаксън, Стейси Кийч, Изабел Фърман и Лойд Кауфман.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *