Продължаваме да следим кратките списъци на Американската киноакадемия с филмите, които отговарят на изискванията да се състезават за „Оскар2016 в отделните категории. Досега видяхме тези, които имат шанс да се борят за най-добър „Документален филм“, „Анимационен филм“, „Специални визуални ефекти“ и „Оригинална песен”. А сега обръщаме поглед и към „Грим и прически”.

Филмите в тази категория се редуцирани до 7, като в крайна сметка само 3 от тях ще намерят място сред финалните номинации. Интересното е, че има шанс финалната тройка да е от филми с участие на Том Харди.

„Black Mass”

„Concussion”

„Legend”

„Mad Max: Fury Road”

„Mr. Holmes”

„The 100-Year-Old Man Who Climbed out the Window and Disappeared”

„The Revenant”

Не сме гледали всички филми, но ако трябва да избираме на базата на трейлъри и лични предпочитания, фаворити са ни „Black Mass”, „Mad Max: Fury Road” и „The Revenant”. Тоест, даваме на Харди само двойна номинация. Ще видим обаче каква ще е действителността.

Пълният списък с номинираните филми ще бъде обявен на 14 януари 2016, а 88-та церемония по връчването на наградите „Оскар” ще се състои на 28 февруари в Dolby Theatre в Hollywood & Highland Center. Водещ ще бъде Крис Рок.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *