Денят на независимостта 2

Вчера, без голяма предварителна шумотевица (разбирайте без предварителни тийзъри, плакати, снимки или каквито и да е други маркетингови трикове) дебютира първият трейлър на „Independence Day Resurgence” на Роланд Емерих и поне на пръв поглед, предлага всичко, което може да се очаква от продължение на филм, който е една от емблемите на 90-тарските блокбастъри и еталон, що се касае мащабните извънземни нашествия.

Действието на „Independence Day Resurgence” се развива 20 години след събитията в „Денят на независимостта”. През изминалото време хората са направили всичко възможно да изградят защита и да се подготвят за неминуемото завръщането на извънземните, но когато това най-накрая се случва, откриват, че усилията им не са били достатъчни…

Почти всички реакции към трейлъра, на които попаднахме, бяха положителни, но за съжаление, ние не можем да се похвалим с такава, въпреки че има един-двама сред нас, които споделят всеобщия ентусиазъм. Не че видяното никак не ни хареса, по-скоро не успяхме да му се изкефим, въпреки че бяхме жегнати приятно от носталгията – Джеф Голдблум и Бил Пулман са чудни и се радваме, че се завръщат. Извън тях обаче, всичко ни е прекалено „лъскаво”.

За съжаление, на този етап абсолютно нищо в нас не трепва пред лицето на предстоящата мащабна инвазия, така както трепваше и продължава да го прави всеки път като си пуснем „Денят на независимостта” (при все всичките му кусури), но се надяваме със следващите реклами това да се промени и най-малкото да можем да се изкефим на „Independence Day Resurgence”  по онзи „гилти” начин, по който се забавляваме на всякакви подобни филми, които не са си поставили за цел да обиждат интелекта.

В допълнение, вижте и едно viral-видео „War of 1996”, както и един тийзър постер.

плакат

След като „Денят на независимостта” предефинира блокбастърите, следващата епична част от историята ще предложи глобална катастрофа с невъобразими мащаби. Използвайки извънземна технология, земните нации са се обединили, създавайки огромна защитна програма, която да пази планетата ни. Но нищо не може да ни подготви за напредналата и безпрецедентна сила на извънземните. Само находчивостта на няколко смели мъже и жени може да спаси света ни от пълно унищожение.

Режисьор на „Independence Day Resurgence” е Роланд Емерих, а в ролите са Джеф Голдблум, Бил Пулман, Майка Монро, Лиъм Хемсуърт, Джеси Ъшър, Джоуи Кинг, Сила Уорд, Уилям Фикнър, Брент Спайнър, Вивика А. Фокс, Angelababy, Шарлот Гейнсбур, Джъд Хърш и други.

Премиерата е 24 юни 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 Comments

  1. С тези измислени самолети и оръжия се губи кефа от сблъсъка на истинските технологии и повече започва да заприличва на Star Wars и Battlestar Galactica.

  2. На мен много ми допадна видяното, а очаквания на практика нямах (нито положителни, нито негативни – по-скоро имах някакъв инертен интерес заради доброто старо време). Kефи ме как са слели технологиите на извънземните с нашите, даже и това, че част от действието няма да се развива на Земята; екшънът изглежда супер и точен спрямо оригинала, а лъскавината всъщност е доста резонна, като се има предвид, че сме адаптирали част от иновациите на инопланетятните. Реално, след първата инвазия и войната, светът се е пременил, вероятно към по-добро, което е готина ирония предвид цената за това каква е. 🙂 Подразниха ме дървото Лиам Хемсуърт и пилотиращата Майка Монро, че дори и стриптийз пачата Вивика Фокс, която изведнъж е станала докторица, хаха, но пък Джеф Голдблум е такава тръпка, че просто компенсира всичко останало. 🙂 А, да – Уил Смит не ми липсва изобщо, особено като се има предвид колко генеричен герой беше, за разлика от доста интересния образ на Бил Пулман, който също тук изглежда супер. Така че съм палци горе… знаех си, че аз трябваше да напиша проклетата новина. 😀

    PS 1:1 с моята реакция: https://www.youtube.com/watch?v=2IALY02-IXg

  3. +1
    и аз случайно попаднах, изобщо не го очаквах, на фона на всички трейлъри за които знам , че се чакат…….дет/крисмъс/пул, и днес го видях, и супер му се изкефих.
    Само че на мен Уил смит си ми липсва

  4. Мен ме кефи, че годината на оригиналното нашествие, 1996 г., не само е запазена, но и се комуникира открито, с което филмът открито си заявява налагането на изцяло нов таймлайн в една алтернативна на нашата реалност, в която човечеството се променя, докато води войни с извънземни – концептуално всичко това ми е много ретро, въпреки споменатата лъскавина, и ми бие пак на остра носталгия, както първият филм недвусмислено биеше на носталгия по Хърбърт Уелс.

    PS Разбира се, не очаквам от „Independence Day Resurgence“ нещо повече от як гилти плежър.

  5. Годзла Ресърджънс…
    Индипендънс Дей Ресърджънс
    Стар Уорс Ресърджънс….
    Ейлиен Ресърджънс
    К’во следва?

  6. На мен ми изглежда доста кофти! А „лъскавината“ е по отношение на визията. Отнася ми се към оригинала така както „Хобит“ към „Властелина“. Емерих е един от режисьорите, които тотално си изгубиха „можото“.

  7. Аз към „Хобит“ визуално нямам много забележки (поне дизайнерски), там основно драматургията ми е драма. Иначе ме кефи именно визията в новия „Independence Day“, точно тая лъскавина ми пасва идеално на света, който би трябвало да покажат във филма.

  8. Не познавам друг, който така да се самонавива. 🙂 Май е време отново да прочетеш Шърмър. 😛
    Стискам палци да си прав и филмът да е епик фън!

  9. И аз споделям мението на Дринов. За мен изглежда като Battleship. Ако и драматургичното му ниво е такова, а имам силни съмнения…чал.