Star Wars: Епизод VII

Някои слухове просто не умират! Всеки месец има нови и нови истории за следващия Star Wars проект и въпреки че повечето са абсурдни измишльотини, понякога Джордж Лукас оправдава очакванията, разбивайки надеждите ни. Веднъж или два пъти обаче ни зарадва качествено. Но най-важното е, че вселената на семейство Скайуокър и техните приятели и врагове постоянно се развива и разраства.

Точно този слух е 99% лъжа, но все пак решихме да го споделим с вас, най-вече защото е разпространен от IESB, които в миналото са доказали връзките си в „Lucasfilm” и сега използват всеки шанс да го напомнят. Е, според тях, Лукас за пореден път го е хванал вируса и „възнамерява да създаде” нови Star Wars филми, които да излязат по кината след 3D версиите на първите шест. Това прави – ако смятате, че шансовете си заслужават сметките – някъде около 2018 година.

IESB нямат идея колко ще са тези филми, но твърдят, че действието ще се развива далеч в бъдещето и няма да има връзка с фамилията Скайуокър. Интересно дали това означава, че ще са в наше време…

Говорителят на „Lucasfilm” Джош Кушинс шокира точно никого като обяви: „Това, разбира се, е абсолютна лъжа. Джордж Лукас има доста проекти, с които да се занимава, включително и доста Star Wars проекти. Но не се планират нови Star Wars кинофилми.”

Да ви кажем честно, категоричното опровержение е единствената причина да си мислим, че има поне 1% шанс. Каквото и да е следващото проявление на Star Wars вселената, ние сме там. Може да плюем, може да се радваме, но при всички положения сме там.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

 1. Там ще сме – няма две мнения. И преди така стана – специални издания на старата трилогия последвани от нова трилогия. Сега, какво, обновени 3D версии и след тях нова трилогия. И ако Лукас живее поне на половината на Йода не ми се мисли.

  Там ще сме, независимо, какъв ще е отговора на въпроса: "Ами ако е тъп?" (каквато беше последнат ареплика във "Fanboys").

 2. Кинофилмите са ясни. Те наистина ще се гледат 100%, без значение, дали ще са тъпи или не. Аз започнах да оценявам новата трилогия, така че… 🙂

  Чудно ми е обаче, какво става с телевизионния сериал.

 3. За кой телевизионен питаш – този, който сега върви – анимационния, или за планирания игрален? Доколкото ми е известно анимационния върви със страшна сила и има своите поддръжници и сред родните фенове. Аз не го харесвам особено, дотолкова че всяка седмица да го търся да го сваля от някъде. Все пак изгледах първи сезон в един момент, когато вече започна втория – ей така за обща култура. Казват, че втория бил по-добър, в смисъл, че не са го забозили, а са го развили с нови персонажи и заплетени интриги. Даже имало, така казват, една наистина много добра серия посветена на Куросава и "Седемте самураи".

  За игралния – скоро нищо не съм чувал.

 4. Това с новите филми за "Междузвездни войни" с течение на времето се превърна в легенда. Доколкото си спомням, след като заснеха последния трети епизод от предисторията през 2005 година, се появи слух, че Лукас ще режисира нова трилогия, в центъра на която се предвиждаше да бъдат романите на Тимъти Зан.

  Не виждам как публикувания от IESB слух би могъл да стане реалност. Все пак трябва да се има предвид, че през 2018 година Джордж Лукас ще бъде на 74 години, а завършването на една нова трилогия ще му отнеме най- малко 6 години, ако имаме предвид работата му по предишните филми от поредицата. Но какво пък надеждата умира последна или както е в случая въобще не умира…

 5. Лукас много пъти категорично е заявявал, че филми след Епизод 6 няма да има и няма да даде право на друг да прави. По негови думи историята започва и свършва с Анакин, след него Люк не се жени, Императора не възкръсва, Хан и Лея нямат деца… както е представено в книгите от "Разширената вселена".

  Може да се спекулира по много други проекти, каквито действително има, но относно филми след Еп.6 вече е твърде банално.

 6. @Тихомир

  За игралния сериал ми беше думата. Гледа ми се такова нещо.

  @Cinema Newswalker

  Клинт Истуд е на 100 години пък виж какви филми прави. Не че Джордж тепърва ще се научи на подобна режисура, но нищо не му пречи да снима. 🙂 Пък ще бъде яко, ако има гостуващи режисьори като "Империята" и "Джедаите".

  @Александър

  Абе, той доста неща е заявявал, пък после друго се оказва. 🙂

  Освен това, доколкото разбирам, става въпрос за филми от същата вселена, а не директно продължение.

 7. Имах предвид, че Лукас се намира във вазраст, която едва ли е най- подходящата, за да се обвързва с дълготрайни проекти от типа на една нова трилогия. Представете си, че започне новата трилогия и случайно се спомине по време на снимките на втората част. Тогава какво? Трилогията най- вероятно ще бъде завършена от други хора, но напрактика ще се изгуби връзката между идеята, която е имал Лукас и крайния резултат, който неминуемо ще бъде повлиян от визията на новия режисьор.

  Що се отнася до Клинт Истууд, то никой не оспорва факта, че може и да си на 120 години и пак да правиш страхотни филми. Само, че Истууд нито преработва филмите си в 3D, нито пък след това им прави продължения, които да го ангажират за един период от има няма около 14 години.

 8. Ако имах филм и аз щях да искам да си го оправям или адаптирам към новите технологии, я заради пари, я за да си начеша някаква вътрешна потребност.

  Разбирах те за възрастта – нещо като "Колелото на времето", което сега се дописва от друг човек, защото Робърт Джордан се спомина.