Ако продуцентската къща на Дарън Аронофски „Protozoa Pictures” (негови партньори са Скот Франклин и Ари Хандел) реши да снима филм за Джаки Кенеди и покани супер-награждавания режисьор Пабло Лараин („No”- номиниран за чуждоезичен Оскар, „The Club”) да го оглави – надали ще има актриса, която да откаже предложение да се снима в образа на съпругата на прочутия президент.

Когато преди няколко месеца споменахме проекта „Jackie”, дадохме ориентир за начало на снимките – и ето, че те вече са факт. В момента екипът е в Париж, и вече са в готовност да представят първия поглед към оживялата реалност от преди половин век.

Натали Портман

Историята се развива в няколкото дни след убийството на Джон Ф.Кенеди и се фокусира върху начина, по който Джаки се справя с шока – „тя се превръща в икона, но е загубила всичко”. Сценарият е дело на Ноа Опенхайм („The Maze Runner”, „The Divergent Series: Allegiant”), като получи особено внимание не само защото историята ще бъде любопитна за публиката, а и защото е един от „най-харесваните” непродуцирани сценарии на 2010 година, оказал се на второ място в класацията на прочутия „Черния списък” на годината.

Партньори в нелеката задача на Натали Портман са Питър Сарсгард като Робърт Кенеди, Грета Гъруиг, Джон Хърт и Макс Касела в ролята на прес-секретаря Джак Валенти, впоследствие дългогодишен председател на Американската киноасоциация, която представлява и защитава правата на шестте най-големи кинокомпании в Щатите.

Все още е много рано за прогнози кога ще може да бъде видян „Jackie” – спекулира се с факта, че Аронофски има традиционно премиери в Торонто, и е вероятно да се появи там през 2017, но пък Лараин е добре познато име във всички фестивални среди, така че ако станат готови по-раничко, филмът и екипът му може и да сколасят да се разходят по червения килим в Берлин, Кан или Венеция. Да видим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *