"Man won't kill God – the Devil will do it!"

След мрачния, почти сюрреалистичен тийзър, който ни подгря онзи ден, идва ред на чисто новия трейлър към комиксовата епика „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ – далеч по-ведър в сравнение с всичко, което досега се беше появявало по повод продукцията:

Няма какво да си кривим душата – искахме да харесаме видяното повече. Не твърдим, подобно на някои крайни комиксови фанатици в интернет, че сме разочаровани от тези 3 минути, а че ce надявахме тонът на кадрите да е по-близък до предните реклами към филма. Освен това Лекс Лутър ни е с една идея по-превзет и ексцентричен, отколкото очаквахме, при все че имахме предвид кой го играе (възможно ли е Джеси Айзенбърг да се окаже тотален miscast?). Побеснелият Doomsday също ни остави със смесени чувства – тук вече сме по-склонни да застанем на позицията на хейтърите: дизайнът силно напомня на The Abomination от „Невероятният Хълк“, дори на пещерния трол от „Задругата на пръстена“, а и самият CGI ни дразни. Чисто концептуално също имаме проблем със злодея – в комиксите ролята му е доста, ъм, фатална за Кал-Ел, докато сега ни е ясно, че в проект като „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ развоят на събитията няма как да повтори този от комикса… което обезсмисля изцяло образа. Все си мислим, че някой като Bizzaro би паснал повече на сюжета – особено предвид произхода на самия персонаж. Притеснява ни и че едно от едновременно силните и слаби неща в „Човек от стомана“ – мащабният и разрушителен екшън – може да се повтори, дори да надгради това, което Зак Снайдър вече стори с клетия Метрополис в предната част от франчайза.

Май прекалихме с критиката, затова ще изброим набързо силните страни – Бен Афлек изглежда все по-идеален за ролята. Диалогът и визията са чудесни, а сцената със запознанството между Кент и Уейн е наелектризираща, особено референцията към Жокера като обида по адрес на Сина на Криптон. Сякаш не докрай сме развълнувани от Жената-чудо, но събирането на Троицата в един кадър си е едно малко поп-културно събитие… дано резултатът обаче е запомнящ се и извън въпросната сцена.

Ще стане ясно на 26-ти март догодина, когато „Batman v Superman: Dawn Оf Justice” ще дебютира в киносалоните, a ceга се порадвайте и на няколко скрийншота:

Кларк Кент

Брус Уейн

Супермен

Батман

Лекс Лутър

Doomsday

The Trinity!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

38 Comments

 1. а според мен е голяма крачка назад в сравнение с първия трейлър.
  Дуумсдей изглежда като Абоминейшън, както и кънтовете споменаха,
  Лекс Лутър се държи като Жокера, но все пак стискам палци да им се получи.

  П.П. и на мен Бен Афлек ми стои все по-убедително

 2. Трейлъра си личи, че е по „лек“, за да се хареса на другата част от хората, които не си падат по толкова „мрачни“ и сериозни комикс-филми. Мен лично страшно много ми хареса.

 3. Според мен самият трейлър е лошо направен, с малоумни кътове и фаст форуардване, скучна музика без реален мотив и струпване на сюжетни линии вместо да се концентрират върху една. Изглежда като три-минутен преразказ на филма егати.

  Не само, че Doomsday не изглежда особено добре, но и изобщо нямаше нужда да го показват. Нужно ли е да видим ВСИЧКО 4 месеца преди премиерата бе, да ги…?!

  Иначе Афлек започва да стои все по-добре и по-добре, а Айзенбърг откровено ме дразни. Kато бях малък с голям кеф гледах анимациите на DC и моите представи за това какъв трябва да е Лекс са доооста различни: https://www.youtube.com/watch?v=sI0vtqxoG1k

 4. Едно е сигурно, ДС немогат да се мерят с Марвъл на трейлъри 🙂

 5. Ами хора, тук нещата тотално отиват в полза на Марвелите, първо заради Лекс на Айзенбърг, второ заради Спайди, като че ли…. така мисля, след това подобие на трейлър.

 6. На мен също ми харесва, въпреки Дуумздей и още 1-2 забележки, а Батман изглежда жестоко. Смях се много на тоя кретен:

  https://www.youtube.com/watch?v=eWejeBue41o

  …чието ентусиазирано мнение далеч не споделям, но много му се радвам на фенщината, ‘щото е много искрена. 🙂

 7. Клоунада :). Бъдещото на тия епизодични „бозички“ (:P) обаче е подсигурено :(.

 8. Огромна дупка зее между текущия трейлър и предходните. Най-накрая показаха онази бутафорна епичност от „Мен оф стийл“, от която, както си и мислих, Снайдър няма да се откаже.

 9. На предпоследната снимка от новината виждам петата костенурка нинджа (2014).

 10. Не разбирам, как така от един трейлър, който представя комикс герои, в различен стил от този на Нолановият Батман, се намериха толкова много критици. Лекс Лутър все още е с коса и това сигурно е преди познатият ни плешив злодей, който всички очакват. Doomsday наистина напомня на Abomination от The Incredible Hulk, но сравнения винаги могат да се правят между различните персонажи. Ето например злодеите в Марвъл се правят под калъп с малки разлики в отделните филми. Аз лично смятам, че ще видим най-добрият комикс филм, противопоставящ 2 иконични образа от света на световната поп култура. А и Жената чудо, мия, че ще се впише ЧУДНО между тези двама нехранимайковци.

  Март, идвай по-бързо!

 11. Уф.
  На мен мрачното чувство, че Зак Снайдер никога няма да може да превъзмогне сам себе си, се засилва. Изключая (изненадващо, но в крайна сметка – закономерно) Бен Афлек, който стои супер адекватен като Брус Уейн И БАТМАН, нищо друго не ми харесва в този трейлър. Монтажите са евтини, търсената комедия увисва, и Джеси Айзенбърг е просто … блях.

  Силно се надявам да греша.

 12. Да зарежем външния вид на Дуумсдей, ами по този начин по който е поднесен трейлъра се губи тръпката между Батман и Супермен.

 13. Кой точно го ебе дали Doomsday прилича на някого от втория фейл за Хълк. Пък и много от героите, темите и какво ли не се препокриват От Марвел и ДС , просто защото са крали брутално едни от други.

  Не мисля, че са издали кой знае каква тайна с присъствието на Думсдей, не може цял филм Батман и Супермен да се млатят, пък и трябва да има причина WW да се появи.

  Изглежда супер и нямам кой знае какви забележки. Подозирам , че Лекс на Айзънбърг ще се окаже сърцето на филма 😉

 14. Бре, колко разочаровани. Аз не виждам никаква особена разлика с предния трейлър.
  Айзебърг не ми по-истеричен и по-лош от Джин Хекман (с уточнението, че по принцип Хекман е легенда и далеч по-добър актьор.) За разрушенията съм твърдо ЗА! 🙂 А за Думстей, ако от Уета не са използвали темплейт на трола от Мория, те па на! 🙂

  И специално за UZUMAKI, гъгнещия глас на Афлек в края на трейлъра е също толкова зле, колкото и този на Бейл. 🙂 Също така, идеята за по-стар Батман е страхотна, ама трябва ли да е толкова флегматичен (особено в говора)? 🙂

  Хенри Кавил <3 ! 🙂 🙂

 15. Пфф, Бейл е ебаси фейла като Батман. Aфлек е супер, а с гласа му имам само един проблем: звучи сякаш е модифициран изкуствено в пост-продукцията… което пък всъщност не е май толкова лошо, като се има предвид, че една по-условна черта на героя би паснала повече в един не по-малко условен и измислен като реалност филм.

  PS Kaвил е уникален ръб, няма толкова нелепи физиономии просто – редува набръчкано тревожно чело с тревожно свито чене и се надява да получи „Оскар“ за тревожна двуизмерност. Има шанс.

 16. Пффф, излагаш се! Доста нисък удар за Кавил. 🙁 Аз казвам само, че е хубав, не че има най-изразителната физиономия на света. В този ред на мисли, в „Ънкъл“ е чудесен – повече емоции има отколкото Афлек е сънувал. И като споменах Афлек, не съм казал, че Бейл е добър (или по-добър) Батман, а че гласа на Алфлек е също толкова нелеп. Също така много обичам като почнеш да разционализираш и да си нагласяш нещатата, така че да са ти удобни. „Една по-условна черта на героя би паснала повече в един не по-малко условен и измислен като реалност филм.“ Това от генератора за цитати на Чопра ли го извади? 🙂 🙂 🙂

 17. Bepно звучи като цитат на Чопра, но все си мисля, че разбираш какво имам предвид. 🙂 Иначе, не – гласът на Афлек не ми е нелеп, за разлика от ларингита на Бейл.

 18. Афлек може и да е най-добрият Брус Уейн, но тия шлифери и тенекиени костюми няма да му позволят да е най-якият Батман 😉 Гласът наистина е прекалено обработван в post, а и концептуално е просто модификация на предишния.
  Браян Кранстън нямаше да разочарова никого като Лекс, впрочем. Уви, Снайдър е 50/50 в каста (а вече и във филмографията).

 19. Начка, ти първи щеше да писнеш, че изборът на Кранстън е очевиден, невдъхновен и не-знма-си-къв-си. 🙂
  Аз го предпочитах пред Айзенбърг, но ще му дам шанс на момчето – нямам нищо против един хиперактивен, истеричен и плямпащ нон-стоп Лутър. Думсдей обаче ме притеснява истински. :/

 20. За по-малко от ден тия сравнения с костенурките нинжда станаха ужасно досадни.
  Abomination всъщност има глава на риба, та ако ще правим сравнения то ТЕ са опитали да го направят като Doomsday, а не обратното. Да не говорим, че Думсдей еволюира, колкото повече го трепеш, той поема енергията и го прави по-силен и се променя визуално. Та е интересно как ще го преборят. Освен да го пратят във „Фантомната Зона“.

  Son of Krypton vs. Bat of Gotham. Филма ще е перфектен.

 21. Това са ебати глупостите….И най-успешният комерсиален филм на света да се окаже, това е една страшна тъпотия …обидна дори за гъза ми седнал в киното…Such an unberable fucking fake.
  More fake than the fakest of fake things in the fucking fake universe…Everybody is pretending…This is soooooo obvious. How can such shit be entertaining on any level ?…. Ще ми гърмят и трещят – а актьорите – ей на – как се гледат само … unbelievable. Affleck има награда за най-добър актьор от Венеция за Hollywoodland. He does play well in other good movies …why does the fucking industry has to destroy fucking everything ?

 22. Ше пускате ли тръйлъра със субтитри.
  Мързи ме да превеждам на жената

 23. Превод:
  Брус Уейн, запознайте се с Кларк Кент
  Яяяяя яяяяя пфффф кабууум кабуууум
  кабум кабум кабум
  копеле щъ прИбия.
  кабум
  Мацката с теб ли е, не мислих, че е с теб.
  кабум кабум кабууууууум.
  The end

 24. Прави ми впечатление, че нещата, което не се харесват на някои хора и тук, и по други сайтове – нямаше да са ни най-малък проблем, ако филмът беше animated. Напротив – подобно зрелище би било прието не просто добре, а направо смазващо добре. Тоя филм се прави „комиксов“ – с всички препратки, намеци и намигвания към комиксовата и все пак – най-оригинална вселена – на ДС. На мен ми изглежда превъзходно. Този трейлър действително не носи бруталията на миналия, който – явно – ще е най-добрият. Но пък носи цялата фенщина и кеф от това да сме свидетели на подобно нещо, което преди няколко години беше в сферата на абсолютно немислимото. Поради същата логика на мен лично не ми допада Лекс Лутър, защото образът му в комиксите и като цяло в тоя свят не е на „луд гений“. Лутър е студен идеалист, интересаджия и мегаломан. Нещо, което Айзенбърг не предава. Не само като визия или възможност да го стори- чисто като каст. Не знам кой нагоре, мисля Узумаки, говори за добър Батман, добър Уейн. Разговорът между Уейн и Кент на коктейла е най-близкото до Уейн, което аз съм виждал в игрален филм за Батман. ОПРЕДЕЛЕНО не споделям мнението, че Бейл беше силен Уейн и това го казвам на фона на това, че Нолан е сред любимите ми режисьори, а Бейл – сред любимите актьори. Не мисля, че Бейл-овият Уейн е бил поставен в ситуация в трите филма, в които да има възможност да се покаже като този Уейн, който аз и всички останали фенове имаме като лакмус. Уейн на Бейл И на Нолан е разглезен милионер, който за част от секундата показва батмановското в себе си, което в доста други случаи из комикси, анимации и тн е близо до истината, но Уейн на Бейл не седи добре сам в обкръжението на Алфред или друг, който е наясно кой е. Надявам се да схващате идеята ми. Кийтън имаше МНОГО повече моменти, в които 1000 пъти по-добре се справяше като мрачния милионер, който не може да избяга от демоните, които го преследват. Има един много известен цитат от Батс, който общо взето гласи „Разликата между мен и Кларк е, че дълбоко в себе си, той e добър човек. А аз не съм“. Тая специфика на Батман и на Уейн – Бейл никога не успя да я предаде. Докато Кийтън има моменти като сцените с Пфайфър или финалните две минути на „Батман се завръща“, в които тоя мрачен поглед надзърта. От тая гледна точка – погледът на Снайдър и изпълнението – поне според трейлърите – на Афлек… Това е Батман и Брус Уейн.
  Нямам търпение за тоя тотален кеф 😀