Моята голяма луда гръцка сватба 2

Ако си спомняте предишната „гръцка” сватба, която се оказа кинохит в началото на века, то няма да се изненадате, че 13-14 години по-късно е дошло време за продължение: сменило се е поне едно поколение, което означава, че повече зрители се очаква да налапат новата кукичка и да се позабавляват със семейство Портокалос. През 2002 Ния Вардалос и Джон Корбет влязоха в ролите на Тула и Ян, които си казаха „да” пред многобройната гръцка фамилия на булката, и техните „премеждия” се оказаха близки за толкова много хора по света, че боксофис приходите на филма възлизат на почти 369 милиона долара. През март 2016 се очаква да излезе на екран „My Big Fat Greek Wedding 2”, с което ще се продължи традицията един успешен филм да се мултиплицира в продължения – и да му се „вземе дължимото”.

Когато един проект има сигурен потенциален успех – винаги ще се намери голямо студио, което да разпространи филма; и дори да се твърди, че правят жертви в името на публиката, никой няма да повярва на подобен „вопъл” – Universal са абсолютно наясно, че всеки вложен долар ще им се върне поне двойно.

Светлините на прожекторите в „Моята голяма луда гръцка сватба 2” са обърнати към щерката-колежанка на Тула и Ян (все още луди един за друг), която се нарича Парис (Елена Кампорис) и макар да има огромно желание да я оставят на мира да следва собствения си път, очевидно се задава още една луда гръцка сватба, за която семейството няма нищо против да се подготви. И го прави старателно, настоятелно, темпераментно и… шумно.

Надяваме се, че чувството за хумор на оригиналния филм е запазено – няма как да бъде по друг начин, след като очакваме сблъсък между (поне) три поколения от фамилия Портокалос. А сценаристката Вардалос твърди, че продължението се е появило, защото се е вдъхновила от нещо, чуто в детската градина на дъщеря ѝ – тя не може да пише по задача, трябва да бъде подтикната от нещо, случило се в реалния живот, на нея самата или на някой близък човек.

Режисьор на „Моята голяма луда гръцка сватба 2” („My Big Fat Greek Wedding 2”) е Кърк Джоунс („What to Expect When You’re Expecting”), а сценарият отново е написан Ния Вардалос. Премиерата е на 25 март 2016. Както се казва – „гор-чи-во”!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *