Warcraft

Нямаше как подгряването за обявения за петък дебют на първия трейлър на „Warcraft” на Дънкан Джоунс да ни се размине само с един постер и няколко снимки, задължително трябва да имаме и поне един от досадните тийзъри на трейлъри, без които напоследък не минава нито една рекламна кампания на голям филм. И ето, че той не закъснява.

Преди да видите краткия тийзър, искаме да споделим една нова информация за дълго подготвяната от Дънкан Джоунс фантастика „Mute”, която е вдъхновена от „Блейдрънър” и ще се развива в същата вселена, в която и прекрасният „Moon” – имаме потвърждение, че героят на Сам Рокуел ще има поява. Покрай AFM (American Film Market) научаваме, че „Mute” най-накрая си е осигурил финансиране и ще започне снимки след края на работата на Джоунс по „Warcraft”, а към актьорския състав са се присъединили Пол Ръд и Александър Скарсгард.

Ето какво споделя режисьорът:

Работя за направата на „Mute” вече 12 години и не мога да ви кажа колко съм развълнуван, че най-накрая ще започнем снимките на този напълно уникален филм. Фактът, че ще мога да го направя с Александър Скарсгард и Пол Ръд, го прави още по-вълнуващ. „Mute” е филм, който ще се помни дълго. Не прилича на нито една от фантастиките, които се правят днес.

Бая силни думи и самочувствие. Дано само не се окажат празни приказки. Вижте дали ще откриете следи от „уникалност” в краткия синопсис:

Берлин. След 40 години. Кипящ град с имигранти, където Изтокът се сблъсква със Запада в научнофантастична Казабланка. Лио Бейлър (Скарсгард) е безмълвен барман, който има само една-единствена причина да живее тук и тя е изчезнала. Лио тръгва по следите ѝ и търсенето му го отвежда дълбоко в мрачните кътчета на града, а единствената му улика са странна двойка американски хирурзи (единият от които е Ръд). Лио не е сигурен дали те могат да му помогнат или трябва да се страхува от тях.

Ще имаме време да говорим и да пишем за „Mute”, сега ще се върнем към „Warcraft” с краткия тийзър на предстоящия му трейлър.

Ще изчакаме трейлъра, преди да съдим, но засега въпреки любопитния дизайн, кадрите ни изглеждат повече в стила на „Хрониките на Нарния”, отколкото на „Властелинът на пръстените”, както ни се искаше. Всичко ни е прекалено новичко и лъскаво. Но ще  видим.

Режисьор на „Warcraft” е Дънкан Джоунс, а в ролите са Травис Фимел, Доминик Купър, Тоби Кебъл, Бен Фостър, Пола Патън, Роб Казински, Даниел Уу, Кланси Браун, Рут Нега и други.

Премиерата е 10 юни 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

 1. и аз точно това си мислих, обаче мен това ме дига, точно такова епично фентъзи ми се гледа, писна ми от евтинийки, ала Ню Бояна, но все пак ще изчакам и трейлъра

 2. Важното е да става въргал и да се вижда нещо все пак де.

 3. С това нещо се поставя началото на новта мания в Холивуд след комиксите.

  Ясно е че ще има успех и ще искара доста пари. След което ще последват 2 3 4 и т.н.

  Което пък ще доведе до пренасянето на голям екран на доста от популярните игри.

 4. Петък, петък, петък, петък, петък, петък…
  Мама му стара, от 2007 г. (май) откакто заговориха за екранизация по вселената го чакам този филм.
  Все още има работа по CG ефектите, но пък има и половин година до премиерата.

 5. дано да направи кинти.

  а за модата, от Марио брадърс, през стрийт файтър и мортала, до сайлънт хил, дуум и резидент ивъл, тая „мания“ ич не е нова, а има 30 годишен горчив опит

 6. Защо все ми се струва, че този филм ще е много…. ама наистина много, много, мноооого зле……….

 7. Не мен също ми е прекалено цветна картината и сякаш някакъв по-мрачен филтър би бил по-удачен в случая … ама айде нека видим все пак и трейлъра. Приликата с Нарния обаче е наистина притеснителна …

 8. Кадрите са garbage, филмът ще мирише, кур за компютърните игри и нърдовете.