Нуми Рапас и Ейми Уайнхаус

Очаквахме да се сдобием с още подробности по проекта на Кирстен Шеридан за игрален филм, посветен на Ейми Уайнхаус – затова предлагаме информацията с такова закъснение, но – по-добре късно, нали така? След като документалният филм на Асиф Кападия „Amy” беше приет повече от радушно в Кан и сме почти сигурни, че ще спечели номинация за „Оскар” в своята категория, някак си ни се струва тенденциозно-излишно да се следва манията за „съживяване” на образа на младата, погубила се душа само защото… в момента е модерно. Макар че Мич Уайнхаус твърди: „Истината за Ейми не е това!” – и също разработва свой филм, който трябва да „изчисти” представата за отношенията с дъщеря му (но надали има прекалено много хора, които горят от желание да подкрепят – финансово и идейно – подобен проект).

Ирландката Шеридан е сценарист и режисьор на проекта за игрален филм, в който главната роля се очаква да бъде предоставена на Нуми Рапас. Идеята е била представена на Американския филмов пазар като опция за финансиране, но за момента няма конкретен резултат, тъй като се водят преговори не само с актрисата, но и за осигуряване на правата върху музиката на Уайнхаус. В историята на киното е имало много други биографични проекти, които са „потъвали” във времето именно заради проблеми с уточняването на правните детайли във връзка с авторските права, както и заради претенции към начина, по който да бъде представена личността, на която е посветен филма.

Да досаждаме ли с констатацията, че ни е омръзнало да има състезаващи се проекти на еднакви теми, сякаш идеите за киноистории са краен брой в целия свят – и вече са изчерпани, затова е необходимо да се „претоплят”, „рециклират”, „ри-буутват” и преправят наново?! Признаваме – горим от желание да видим документалния филм на Кападия, след като чухме толкова прекрасни неща за него, но игрален проект – за момента и в този случай – ни се струва излишен.

Последно отбелязваме факта, че Ридли Скот потвърди, че Нупи Рапас все пак ще участва в предстоящи я „Alien: Covenant”, макар и в малка роля.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *