Concussion

Тези дни наизлязоха доста трейлъри на филми, които следим (което не означава непременно, че харесваме или очакваме с нетърпение), в резултат на което поизостанахме в отразяването на няколко. „Concussion” с Уил Смит на Питър Ландесман („Parkland”) е един от тях.

Филмът е базиран на статията „Game Brain” от Джийн Мари Ласкас за GQ, вдъхновена от истинската история на невропатолога от нигерийски произход д-р Бенет Омалу (Смит), който открива хроничната травматична енцефалопатия (CET) – дегенеративно заболяване на мозъка, причинено от многобройни, повтарящи се удари по главата, каквито се наблюдават в американския футбол. Заболяване, което американската футболна лига отрича до последно и всячески се опитва да затвори устата на д-р Омалу.

Sony представиха нов трейлър, който дава малко-по-добра представа за историята –виждаме Майк Уебър (Дейвид Морз), играч от Kansas City Chiefs и Pittsburgh Steelers, който получава сериозна травма, докато се състезава активно между 1974 г. и 1990 г., и който е в основата на статията на Ласкас. След смъртта си на 50-годишна възраст, Уебър се превръща в символ на мозъчните травми в NFL.

http://www.youtube.com/watch?v=IoFfevstFmo

Любопитно ни е какво ще излезе от този филм. На този етап не можем да преценим дали ще е качествена драма или евтин драматично-сантиментален „Оскар” bait. Същото се отнася и за изпълнението на Уил Смит. Ще изчакаме първите отзиви, за да придобием поне лека представа накъде клонят нещата. Разбира се, ние предпочитаме да е в положителна посока, ама…

Вижте и един нов постер, който, разбира се, е украсен от Уил Смит.

Concussion

Режисьор на „Concussion” е Питър Ландесман, а в ролите са Уил Смит, Алек Болдуин, Люк Уилсън, Гугу Мбата-Роу, Арлис Хауърд, Пол Рейзър, Дейвид Морз, Еди Марсан, Албърт Брукс, Ричард Т. Джоунс, Адеуале Акинуйе-Агбаже и други.

Премиерата е 25 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *