Карел

След като бе показан на фестивала на Американския филмов институт в Лос Анджелис, „The Big Short” на Адам МакКей го очаква разпространение в Щатите – от 11 декември в определени киносалони, а в края на годината всички отвъд Океана ще могат да видят как четирима аутсайдери решават да отмъстят на банките заради всеобщата алчност и липса на предвидливост. Защото финансовият крах в края на първото десетилетие от новия век е реалност, подготвяна с години.

Предлагаме ви вторият трейлър, в който впечатляващият актьорски състав, начело с Брад Пит, Крисчън Бейл, Райън Гослинг и Стив Карел, се вихри подобаващо, както и един кратък поглед зад кулисите, в който творческият екип споделя по няколко думи за идеята и работата си по филма:

Глобалният срив в световната икономика провокира раждането на една идея – „The Big Short”. Дръзката инвестиция на четиримата главни действащи лица ги отвежда в мрачните потайности на модерното банкиране, където всеки и всичко е поставено под въпрос.

Нямаме търпение да видим резултата от тази дръзка провокация, още повече, че изглежда  Адам МакКей е вложил душа и сърце в драматичната история, и предвкусваме удоволствието да проследим как ще се вихрят юнаците в странно-артистичния вид, в който ги виждате в трейлърите.

плакат

В основата на „The Big Short” е истинска история и книгата-бестселър на Майкъл Луис („Кешбол, „The Blind Side”) – „The Big Short: Inside the Doomsday Machine”, която излиза в началото на 2011 година. Сценарият е дело но режисьора Адам МакКей („Anchorman”, „Step Brothers”) и Чарлс Рандолф, а зад филма стои Paramount. В ролите са Брад Пит, Крисчън Бейл, Райън Гослинг и  Стив Карел, Мелиса Лио, Трейси Летс, Фин Уитрок, Хамиш Линклейтър, Мариса Томей, Джереми Стронг, Рейф Спол, Макс Грийнфилд и други.

Щатската премиера на „The Big Short” е 23 декември. Месец по-късно на 22 януари 2016 ще се появи във Великобритания и се зачудихме дали пък няма да видим Пит, Бейл, Гослинг и Карел на диванчето на Греъм Нортън? Би било прекрасно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. След като спечели наградата на продуцентската гилдия, реших най-сетне да го гледам… Ами, супер филм, от-до. Да, трябва да се гледа с повишено внимание, за да се „хване“ напълно темата, но случи ли се това – пред зрителя определено се разкрива един от филмите на годината, ако не и на последните няколко години. Няма да се учудя особено, ако този филм вземе, че изненада големите фаворити (The Revenant и Spotlight) на Оскарите. Още повече, че в година на избори подобни филми имат известно психологическо предимство.

  2. Гледах и Spotlight – добър филм е, но за мен е по-назад от този специално. Там има прилични до много добри (но само това) Кийтън и Ръфало, тук Карел (особено) и Бейл (в по-малка степен) са тотален рокендрол. Режисурата е малко по-хаотична, но дръзка по много готин начин, а сценарият е категоричен Оскар (и ще бъде напълно заслужен).

    Определено съм много приятно изненадан. Очаквах да е оплескан и неразбираем бълвоч, а то е остра като бръснач комедия с поставени точно на мястото им драма-елементи. Що се отнася до Оскарите – наградата на продуцентската гилдия, чисто статистически, е много показателна,а в случая направи битката за главния приз особено интересна.