„The Final Girls”

С доста сериозно закъснение представяме хорър комедията „The Final Girls” – отвъд океана вече официално е по кината и в дигитално разпространение от няколко дни, но след като пак си припомнихме няколко приятни клипа и забавния трейлър, решихме, че си заслужава да ги съберем в една бърза новина. В крайна сметка, сред читателите ни има достатъчно фенове на жанра, а някои от тях може да са пропуснали точно това заглавие.

Преди да пристъпим към официалния трейлър и клиповете (в които има доста спойлъри), едно бързо встъпление за какво става дума: „The Final Girls” разказва за Макс, която още не е преживяла смъртта на майка си – известна актриса от хорър филмите на 80-те. Една вечер Макс и приятелите ѝ са пренесени в най-известния слашър на майка ѝ и трябва да се преборят с психопата, който ги преследва. Няколко клишета от жанра са споменати още в трейлъра, но се надяваме във филма да има още подигравки. Не е нещо специално, но има потенциал за веселба и ако не друго, сред актьорите са Малин Акерман, Нина Добрев и Таиса Фармига.

Трейлър

Клипове

Рядко се намират качествени хорър комедии, но се надяваме „The Final Girls” да е сред тях. Малко ни притеснява рейтинга „PG-13”, но дори и да няма достатъчно кървища, ако хуморът не е абсолютно малоумен, има шанс за приятни два часа в киното. Е, за нас едва ли ще са „в киното”, но никога не се знае.

„The Final Girls”

Режисьор на „The Final Girls” е Тод Страус-Шулсън, а в главните роли са Таиса Фармига, Малин Акерман, Нина Добрев, Томас Мидълдич, Александър Людвиг, Клоуи Бриджес и Адам ДиВайн.

Американската премиера беше 9 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Това наистина изглежда забавно – трейлърът е so-so, но с клиповете става ясно, че става…

    …особено последният – they are only real in the movie …

    Егаси колко хора има там, които пишат свестно, интересно и забавно …

  2. Ами, от това, което видях, филмът е в духа на (дано и като качество да се доближава до) неща като, да речем, „Последният екшън герой“ (тоест пародия на шаблони), та затова едва ли ще има толкова хорър (и като го има, той ще е поднесен карикатурно), колкото ще има ебавки със слашър жанра и затова филмът е PG-13 – защото е по-скоро комедия. Което мен лично ме радва. А фактът, че Сам Рейми му дава добра оценка, още повече ме радва 🙂

  3. Слашър без кръв и цици е половин слашър… особено ако е пародия без splatter и over the top nudity. 🙁

  4. Гледах го – за мен филмът си е повече фентъзи, отколкото слашър, хорър и т. н. Може би точният жанр е „семейно хорър-фентъзи“ 😀 Имаше и някои смешки, но за моя вкус не бяха достатъчно 🙂