Матю Вон ще режисира „I Am Pilgrim” по романа на Тери Хей

Пореден нов проект стартира догодина, който ще ползва като основа дебютния роман на Тери Хейс (сценаристът на „Mad Max 2: The Road Warrior”, „Payback”, „From Hell”), а негов продуцент и режисьор ще бъде Матю Вон. Бъдещият филм ще носи името на романа „I Am Pilgrim”, под шапката на MGM, и ще разказва за щатски оперативен агент, който се ориентира към пенсиониране, но един последен случай го привлича неустоимо…

Романът попадна в списъците с бест-селъри на „Ню Йорк Таймс” и „Лос Анджелис Таймс”, преведен е на 30 езика и стана най-продавания дебютен роман във Великобритания за 2014 година. Ето какво гласи синопсиса:

Една главоломна надпревара с времето… и с един неумолим враг.
Една неизвестна млада жена е убита в занемарен хотел, всички характеристики, по които може да бъде идентифицирана, са унищожени чрез киселина.
Един баща е публично обезглавен в непосилната горещина на обществен площад в Саудитска Арабия.
Един прочут сирийски експерт-биотехнолог е намерен ослепен в склад за отпадъци в Дамаск.
Тайнствени останки от човешки тела нейде в афганистанските планини.
Един безупречен заговор за ужасявяащо престъпление срещу човечеството.
Един е пътят между тези престъпления и само един човек може да поеме по него.
Пилигрим…

След изненадващия (и относителен) успех на „Kingsman: The Secret Service” и преди да заработи с пълна сила по продължението му, Вон остава на вълна „шпионски екшън” – и се говори, че MGM не биха имали нищо против с „I Am Pilgrim” да се стартира нова поредица (Хейс работи по следваща книга!).

Безспорно ще е любопитно какво ще се получи, за момента отчитаме всички необходими съставки за нагнетяване на напрежението. Тайнственост, криминални загадки, демографско-политически детайли, самоотвержен персонаж-отмъстител – какво повече му трябва на Матю Вон, за да забърка взривоопасна смес. Този път изглежда разказът ще бъде поднесен с доста по-сериозен тон – или поне така предполагаме, с темите, очертани схематично в синопсиса. Не че не може да се очаква и всичко останало – ние именно затова сме заинтригувани… „Да влезе убития!”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments