Бащата на Джак Райън Том Кланси (1947-2013)

Може да се каже, че не толкова традицията, колкото традиционният интерес към увеличаване на приходите подтиква един смесен екип да се занимае с адаптация по Том Кланси, само че този път за телевизия. След доста слабия и (сравнително) неуспешен „Джак Райън: Теория на хаоса” стана ясно, че потенциалът за големия екран се е изчерпал, а като вечен фен на Харисън Форд аз злорадо потрих ръце в смисъл „То беше ясно!”

Според THR предстоящата телевизионна поредица се подготвя за Amazon от Карлтън Кюз и Греъм Роланд („Lost”), а продуценти ще бъдат Platinum Dunes на Майкъл Бей и Skydance Media. Paramount TV също ще се включат – те първи са заявили интереса си към проекта на Platinum Dunes. Адаптацията ще е вдъхновена от творбите на Том Кланси, като в основата ще бъдат случаи, които трябва оперативно да бъдат решени от агента на ЦРУ днес, едва ли не в реално време.

Много ни е любопитно как ще подредят сюжетите. Все пак в книгите на Кланси Джак Райън става заместник директор на ЦРУ, съветник по националната сигурност на Щатите, вице президент, а най-накрая – и президент, ей така – за разнообразие. И тъй като историите продължават впоследствие и със сина му, телевизионерите вероятно са се подсигурили с истории поне за три сезона.

Въпреки жалките 50 милиона приходи от последния пълнометражен филм (с Крис Пайн в главната роля), всички Райън-екранизации по Кланси до момента са събрали над един милиард долара боксофис, което означава, че все още има много хора, на които шпионските трилъри са доста присърце. Очакваме развитие по въпроса с кастинга и ангажирането на режисьор/и!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *