„Hail Caesar”

Помните ли, когато след „Изгори след прочитанеДжордж Клуни шеговито заяви, че му е омръзнало да играе пълен кретен във филмите на братя Коен и следващия път иска да му дадат нормална роля, на което пък те отговориха с „явно Джордж няма да участва повече в наши филми”? Е, отдавна знаехме, че Клуни отново ще работи с братята по най-новия им филм „Hail, Caesar!”, но не бяхме сигурни дали този път са му предложили „нормална” роля или той се е предал пред „кретенията”, която толкова му отива.

Сега вече можем да си отговорим на въпроса, тъй като вчера Universal разпространиха първия официален трейлър на филма. С две думи, действието на „Hail, Caesar!” се развива през 50-те години на ХХ в. в златния период на Холивуд и разказва за продуцента („фиксър”) Едуард Маникс (Джош Бролин), който се изправя пред един куп проблеми, свързани с най-голямата продукция на студиото, включително и отвличането на звездата на филма (Джордж Клуни). Вижте повече в първия трейлър.

Yep, Клуни отново е кретен! Всъщност, май всички са кретени – и Джош Бролин, и Рейф Файнс, и Тилда Суинтън, и Франсис Макдормънд, и Чанинг Тейтъм, и Джона Хил и дори Скарлет Йохансон, за която незнайно защо си представяхме, че ще бъде „островче разум” сред „море от безумие”.

Но! Държим да отбележим – това, че всички изглеждат като кретени, не означава, че „Hail, Caesar!” ще бъде една от чистите, несериозни комедии на братята. Още от трейлъра си личи дълбочината на историята и къде нещата могат да станат по-мрачни. Общо взето, ние си представяме, че ни очаква нещо като „Големият Лебовски”, където темата за „noir”-а е заменена от тази за филмовия бизнес – на повърхността всичко изглежда като дебилна комедия, но отдолу дебне смислено и тематично „чудовище”.

Нямаме никакво съмнение, че филмът ще разцепи и тръпнем в нетърпеливо очакване.

„Hail Caesar” - Джордж Клуни

„Hail Caesar” - Скарлет Йохансон

„Hail Caesar” - Рейф Файнс и Олдън Еренрайх

„Hail Caesar” - Джош Бролин

„Hail Caesar” - Скарлет Йохансон

„Hail Caesar” - Чанинг Тейтъм

„Hail Caesar” - Джош Бролин и Тилда Суинтън

Режисьори на „Hail Caesar” са Джоуел и Итън Коен, а в ролите са Джош Бролин, Джордж Клуни, Рейф Файнс, Скарлет Йохансон, Тилда Суинтън, Франсис Макдормънд, Чанинг Тейтъм, Джона Хил, Олдън Еренрайх, Кланси Браун, Патрик Фишър, Долф Лундгрен и други.

Премиерата е 5 февруари 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Toва е един от тия филми, дето ти стават супер симпатични още преди да си ги гледал 🙂