Робърт Де Ниро изслушва следващото тъпо предложение за работа

Робърт Де Ниро е жива легенда. Той е един от най-добрите актьори живели някога и това няма да се промени, независимо в какви тъпотии участва напоследък и ще участва тепърва. Това обаче не означава, че не може и няма да го критикуваме за ролите, които си избира, даже напротив. Просто ни е тъжно да го виждаме в проекти, които дори Никълъс Кейдж или Джон Кюсак биха се поколебали да приемат. Не сме съвсем сигурни дали и поводът за конкретната ни новина „Heist” (бившия „Bus 657”) е от тях, но определено е някъде в околността.

Защо му обръщаме внимание? Защото „Heist” е от онези проекти, които просто привличат погледа, така както го прави кървава катастрофа на магистралата. Също така, освен Де Ниро, във филма участват един куп известни имена като Джефри Дийн Морган, Кейт Босуърт, Джина Карано, Дейв Батиста и Морис Чеснът, което може да означава, че поне на ниво сценарий, е имало нещо любопитно. Вярно, малко вероятно е, но все пак възможно. Другата причина е, че режисьор е Скот Ман, а неговият, сниман у нас „The Tournament” – каквато и евтина брадва да беше – по някакъв странен начин (главно заради отличните каскади, правени от българи) успя да ни зарадва.

Няма да разказваме сюжета, тъй като трейлърът е от ясен, по-ясен. Вижте.

Някой е гледал „Скорост” и си е казал: тази идея с автобуса не е използвана скоро, как може да я поукрасим, така че да не изглежда като rip-off? Очевидно е, че „Heist” носи белезите на класическите (да се чете не много оригинални и клиширани) представители на поджанра, дефиниран от заглавието му. Със сигурност няма да е добър филм, но наистина виждаме известна възможност да е гледаем – по начина, по който беше едноименният филм на Дейвид Мамет от 2001 г.

А сега вижте едно неофициално промо видео от филма (от времето, когато се казваше „Bus 657”), две снимки и един постер.

„Heist” - Робърт Де Ниро

„Heist” - Джефри Дийн Морган

„Heist”

Режисьор на „Heist” е Скот Ман, а в ролите са Робърт Де Ниро, Джефри Дийн Морган, Кейт Босуърт, Джина Карано, Дейв Батиста, Морис Чеснът, Д. Б. Суийни и други.

Премиерата е 13 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Това ми прилича по скоро на шльокавица между Скорост и Оушън илевън…

  2. Повече ме е яд, че талантът на Джефри Дийн Морган се прахосва покрай такива глупости, от Робърт Де Ниро отдавна съм се отчаял…

  3. Като видя „корицата“ и веднага се сещам за „Жега“ и ми иде да се разрева. Боли ме фарът за Дийн Моргън, Де Ниро вече сере и на неща, които имат шанса да са добри, не просто сере на неща.