Домът на мис Перигрин за чудати деца

Трети септември беше така нареченият „Loop Day” и в тази връзка Fox представиха първия тийзър трейлър на подготвяната от Тим Бъртън предстояща екранизация на едноименния роман на Рамсън Ригс, „Домът на мис Перигрин за чудати деца”. За тези, които не са чели романа, „Loop Day” е 3 септември, 1940 г. – денят, в който е локализиран домът на мис Перигрин.  Той се намира във времева примка и всяка вечер, точно преди германците да бомбардират острова, на който се намира, часовниците започват отброяването на деня отначало.

Тийзърът представлява закачка с времевата примка и безкрайното пренавиващия се часовник и нито показва кадри от филма, нито разкрива нещо от историята. В резултат, на някого видеото може да му се стори пълна глупост и загуба на време (особено ако не е чел книгата), но пък върши работа да информира хората, че има подобен филм. Вижте.

http://www.youtube.com/watch?v=PjG7Hi7IRkM

За информация, припомняме официалния синопсис на българското издание на книгата.

Тайнствен остров.

Изоставено сиропиталище.

Странна сбирка от удивително редки снимки.

„Домът на мис Перигрин за чудати деца” е незабравим роман, в който литература и фотография се сместват в едно вълнуващо цяло.

След ужасна семейна трагедия шестнайсетгодишният Джейкъб тръгва на път към далечен остров край брега на Уелс, където открива развалините на дома на мис Перигрин за чудати деца. Докато изследва изоставените му стаи и коридори, Джейкъб разбира, че децата на мис Перигрин са били не просто чудати. Може би са били опасни и неслучайно изолирани на самотен остров. И може би – колкото и невероятно да изглежда – са още живи.

Смразяващо фентъзи, илюстрирано с призрачни стари снимки. „Домът на мис Перигрин за чудати деца“ ще достави удоволствие на всички, които имат вкус към приключенията в света на сенките – възрастни и тийнейджъри.

Режисьор на „Домът на мис Перигрин за чудати деца” („Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children”) е Тим Бъртън, а в ролите са Ейса Бътърфилд, Ева Грийн, Самюъл Л. Джаксън, Ела Пурнел, Алисън Джени, Крис О’Дауд, Рупърт Еверет, Джуди Денч и други.

Премиерата е 4 март 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *