„The Program”  - Бен Фостър

Утре, на фестивала в Торонто ще дебютира „The Program” на Стивън Фриърс и с голям интерес очакваме да чуем първите отзиви. Интересно ни е дали посветеният на Ланс Армстронг филм ще бъде едностранчив в представянето на легендарния колоездач и на събитията, довели до признанието му за употребата на допинг, или ще покаже и неговите неоспорими положителни страни и качества, както и тъжната „химическа” истина зад целия спорт.

Съдейки по новия трейлър, който дебютира във връзка с премиерата, „The Program” ще е по-скоро първото. Виждаме доста задкулисна информация за механиката на цялата схема, която позволява на Армстронг да взима допинг, но „никога да не дава положителен резултат” на тестовете, както и доста от действията на посветилия се на мисията да го изобличи, „праведен” журналист Дейвид Уолш, по чиято книга е създаден филмът.

Фриърс е режисьор със сериозен опит и нямаме съмнение, че филмът ще е солиден, независимо дали историята е представена обективно или не. Също така си личи, че Бен Фостър се справя с ролята на Армстронг повече от прекрасно. Той винаги е отличен, но тук се е постарал повечко, като дори е взимал „субстанции”, за да се доближи максимално до образа. Ето какво споделя за подготовката си:

Не искам да говоря за имената на лекарствата, които вземах… дори обсъждането на темата е малко сложно, защото това не е нещо, което бих препоръчал на колегите си актьори. Това са доста сериозни химикали и те влияят на тялото ти по реален начин. За моето собствено разследване беше важно лично да го разбера. И те работят.

Чудим се кога някой от тези „метод” актьори ще вземе да даде фира – в името на определена роля те се подлагат на все по-екстремни физически и психически натоварвания и най-накрая на някого няма да му издържи организмът. А даже, в известна степен, това вече се е случвало с Хийт Леджър.

В допълнение, вижте няколко плакати на филма.

„The Program” - плакат

„The Program” - плакат

„The Program” - плакат

Режисьор на „The Program” е Стивън Фриърс („Кралицата”, „Филомена”), а сценарият е дело на Джон Ходж („Трейнспотинг”, „Плажът”, „Транс”) по книгата на Дейвид Уолш „Seven Deadly Sins: My Pursuit Of Lance Armstrong”. В ролите са Бен Фостър, Крис О’Дауд, Гийом Кане, Лий Пейс, Джеси Племънс, Дъстин Хофман и други.

Френската премиера на филма е 16 септември, а във Великобритания ще се появи на 16 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *