Inglourious Kunts: Епизод XVI – Поредицата „Невъзможна мисия“

Шпионинът, когото обичаме – Итън Хънт, е темата на новия ни брой!

Оказва се, че невъзможните мисии не са само в холивудските екшъни за агенти, злодеи и глобални заплахи, но и в студиото на Inglourious Kunts. В случая се оформиха като невидим, но опасен гремлин, скрил се в техниката ни и саботирал звуковото оформление. Това може и да ни коства всичките възможни технически награди и признания за звук, но се надяваме поне да не коства вашето внимание – постарали сме се да звучим членоразделно, дори когато се впускаме в бързи и яростни полемики.

Дискусионният панел е в състав: Мартин „Циничния Елф“ Ангелов (водещ) с гости Благой Иванов, Димитър Дринов и Весела Дринова. Както вече отбелязахме, епизодът е фокусиран върху блокбастър франчайза на Том Круз, а генералните хвалби са в посока на първата „Невъзможна мисия“, която благодарение на Брайън Де Палма продължава да е най-добрата до момента. Разбира се, храним агресивно недоразуменията в двойката, дело на Джон Ву, но признаваме трудните за пренебрегване качества на следващите три части, сътворени съответно от Дж. Дж. Ейбрамс, Брад Бърд и Кристофър Маккуори, като на всичкото отгоре не съумяваме да решим коя от тях е наш фаворит за продължение.

Това съобщение ще се самоунищожи след 5… 4… 3… 2… 1…

Бум!


Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

 1. шибан петък! Обикновено са ми лабави и си ви гледам, ама тоя се оказА мега работен.
  Но все пак , след вчерашното му гледане, моята подредба – 1,3,4,5,2
  Новия ми хареса, но предните два ми харесаха повече.
  Итън Хънт да го кара по-здравословно, всяка серия почнаха да го реанимират

 2. Поздравления за новия епизод – с кеф си го изслушах и изгледах.

  Относно подредбата на филмите от поредицата – 1, 5, 3/4, 2 – както и да го погледна въпреки, че Джон У ме радва с хонконгските си проекти, втората Мисия:Невъзможна е слабичък, въпреки амбициозните си Джон У стилизирани екшън сцени.

  Най-новата ме грабна с това, че се доближава като усещане до първата, с всички тези конспирации и подобни елементи от играта на „котка и мишка“. Заедно с отличните каскади и екшън set pieces,разбира се.

  Наравно поставям 3-та и 4-та – и двата класни примери от поредицата и доразвиват цялостната вселена на поредицата.

  П.П. Г-н Дринов – още си чакам епизод посветен на филмите с бойни изкуства – ще дойда до София за такова събитие 🙂 Бъзикам се, не е задължително такъв епизод, че ще отегчим аудиторията май 🙂

  Поздрави

 3. Може по повод „Crouching Tiger, Hidden Dragon II: The Green Legend“ да спретнем един спешъл, посветен на филмите с бойни изкуства. 🙂 Проблемът е, че толкова много други теми имаме предвид по-напред, че не знам дали скоро бихме се организирали за подобно предаване… но идеята никак не е лоша.

 4. @UZUMAKI: Разбирам, че сте доста натоварени откъм тематични епизоди прочие – моето беше просто подмятане и да не се реализира – да сме здрави, само казвам, че ако имаше такова мероприятие щях да участвам в него 🙂

  Но всяко нещо с времето си, както се казва. Още повече, че епизод за martial arts movies може да се окаже не толкова пространствен и/или мащабен за аудиторията, нито пък дори и толкова популярен на фона на останалите жанрове – но все пак благодаря за добрите думи породени от коментара ми 🙂

  Поздрави

 5. Първата серия на Де Палма, е просто невероятно добра, то това е и последният филм за който се сещам и да е режисирал. Следващите просто са на едно ниво, не ми е ясно как успявате да ги подреждате, аз даже и не ги помня за кво иде реч (5-та не съм гледал още).

 6. Слаба, слаба 5-та, ненам кво толко го фалите, предпочитам се върна 20-на година назад, и си гледам, примерно „Истински лъжи“ с бат Арни.

 7. Дринов, колкото до Винг, имах възможност да се запозная с него, страшен пич, страхотно профи. Леко лично приех тва за треторазряден, хуу е се видим ние къде сме дали, критици, журналисти или квито и да било, после да говорим за другите.

 8. Много ме кефите,следя ви с интерес,но много лошо пренебрегвате Alien поредицата,за която нямам търпение да направите епизодче.Иначе thumbs Up