Джейсън Сийгъл, Джеси Айзънбърг

Филмът вече излезе по кината в Америка, а ние все още не сме го споменали. Имайки предвид, че става въпрос за един от най-гениалните писатели в англоезичната съвременна литература, както и интересния каст, чувстваме вина и съжаляваме, че не сме го отразили. Затова, покрай добрите отзиви от критиците, решихме да ви представим първия трейлър:

Филмът се фокусира върху пет дни от книжното турне на Дейвид Фостър Уолъс (Джейсън Сийгъл), който през 1996 г., точно след публикуването на „The Infinite Jest“ (все още непреведена на български), се превръща в литературен феномен и едно от най-популярните имена в съвременната американска проза. Репортерът от Rolling Stone Дейвид Липски (Джеси Айзенбърг) го придружава с диктофон, улавяйки хаотичните мисли на Уолъс. Между двамата се формира странна връзка, основана на взаимно уважение, която предразполага Уолъс да свали фасадата си и да бъде откровен.

Както се вижда от самия трейлър, явно ни очаква небрежен road trip филм с дълги философствания за съвременните проблеми на обществото. Прави ни впечатление, че Сийгъл няма визуална прилика с Уолъс, което невинаги е фатално, разбира се (вижте примерно как Хопкинс изигра Никсън). В крайна сметка всичко ще зависи от самото изпълнение и динамиката между двамата герои.

Режисьорът Джеймс Понсолд, чийто предишен филм „Живея за момента“ беше изключително непретенциозен и същевременно добре заснет (напомнящ на Камерън Кроу), изглежда като отличен избор за този проект. Надяваме се филмът да се получи и да бъде повече от сантиментално възвеличаване на един трагично отишъл си писател.

Към горния трейлър ви предлагаме да видите няколко клипа от самия филм и официален (доста оригинален) плакат:

плакат

Режисьор на “The End of the Tour” е Джеймс Понсолд, а в ролите влизат Джейсън Сийгъл, Джеси Айзенбърг, Джоан Кюсак и Анна Клъмски. Премиерната дата в САЩ беше на 31 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

    1. 😀 някак не можех да се пречупя за Джейсън Сийгъл, ама се оказа приятна изненада. Не знам защо очаквах да се разочаровам от тоя филм.

    2. Аз още не съм сигурен дали Сийгъл беше добър избор, но във филма не ме дразнеше. Хубаво, че са заложили на думите, а не на някаква нелепа физическа трансформация. Една бандана през главата и си там. : )