Бергман

Всеки път, когато се появи филм, посветен на изключителна звезда, каквато е Ингрид Бергман, тръпнем в очакване дали ще ни споходи щастлива случайност, за да го видим на голям екран у нас. Дълбоко уважаваме документалните разкази, особено когато в тях са включени кадри, снимани с домашни видеокамери, както и любопитен материал „зад кадър”, свързан с работата на творците. Нужни са голяма концентрация и истински талант, за да комбинираш онова, с което разполагаш, по възможно най-интригуващия начин в мозайка, която така да заплени зрителите, че да останат в разказа и пред екрана с неотслабващо внимание.

http://www.youtube.com/watch?v=Z15NxtT3gGc

Режисьорът Стиг Бьоркман прави всичко по силите си да предаде максимално пълен образ на жената, която е в реалния живот извън кадър легендата Бергман, като специален акцент е поставен върху сложните взаимоотношения с Роберто Роселини. На Алисия Викандер е поверена отговорната задача да бъде гласа на Бергман – нейни писма и бележки от дневнииците й служат за основа на разказа, както и интервюта със самия Роселини, прекрасната Лив Улман, Сигорни Уийвър (силно повлияна от стила и присъствието на Бергман), Изабела Роселини и др.

Въпреки че филмът поставя акцент върху подробности, свързани със семейството и личните отношения между актрисата и нейните партньори, много е вероятно да присъстват и детайли за отношенията й с режисьорите, и по-специално с Алфред Хичкок („Spellbound”, „Notorious”, „Under Capricorn”). Ще се радваме да узнаем повече за всичко около творческия процес в миналото и как легендарната актриса е работила с едни от най-добрите кинаджии в Златната Ера на Холивуд. Надяваме на добро стечение на кинаджийските обстоятелства и благосклонност (на съдбата?!) към документалните ни въжделения.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *