Никълъс Холт

Британската филмова индустрия винаги е в готовност да изненада приятно с нов проект – този път говорим за дебюта на Оуен Харис „Kill Your Friends”, чиято световна премиера се очаква на фестивала в Торонто след броени дни. StudioCanal UK предлагат тийзър-трейлър на трилъра, в който главната роля е поверена на обещаващия и многократно демонстрирал добри способности Никълъс Холт.

Действието на „Kill Your Friends” се развива в самия край на ХХ век, в ерата на Britpop-а, когато всеки „търсач на млади таланти” се опитва да се докопа до следващата бъдеща звезда. Подхранван от алчност, амбиция и нечовешка енергия, осигурена от редовна употреба на наркотици, главният герой Стелфокс (Холт) е неумолим и няма да се спре буквално пред нищо, което би могло да забави възхода му в йерархичната стълбица на успеха.

Характеристиките за филма включват „мрачна”, „сатира” и „комедия”, а асоциациите (не само наши, а и на отвъдокеански наблюдатели) се въртят около „Американски психар” – може би заради кървавите изцепки и налудничавия поглед на спретнатия музикален мениджър, изигран от Холт. Той, между другото, поне от това, което виждаме в тийзъра, изглежда като идеален избор за подобна роля.

Макар момчето да е само на 25, във филмографията му фигурират 40 заглавия, като дебютът му на големия екран е редом до Хю Грант в „About a Boy” в далечната 2002 година. След като направи много добро впечатление като Ханк/Beast в последните два „X-Mен”-филма, това лято Никълъс Холт просто избухна със страхотното си изпълнение в „Лудия Макс: Пътят на яростта”. Да не казваме голяма дума, но режисьорът Оуен Харис очевидно си е решил творческите проблеми още с кастинга, защото Холт определено ще му „изведе” и „изиграе” филма.

Предлагаме ви да хвърлите поглед и на два постера – особено на този със символичния ореол от платинена плоча и демоничната усмивка!

плакат

плакат

В основата на сценария на „Kill Your Friends” е едноименният роман-бестселър на Джон Нивън, адаптиран от самия автор, а останалите роли са разпределени между Джеймс Кордън, Розана Аркет, Том Райли, Джорджия Кинг, Ед Скрайн, Едуард Хог, Мориц Блайбтрой и Крейг Робъртс.

След септемврийската премиера в Торонто, филмът ще се появи на екран във Франция на 4 ноември, а два дни по-късно – във Великобритания. Най-първата ни асоциация беше свързана с „Трейнспотинг”+„Американски психар” – ще се радваме, ако имаме шанс лично да се уверим дали сме били прави, или напротив…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments