Trumbo

Тези дни не можем да се оплачем от липса на интересни новини. Заради различното географско положение и ограничения достъп до интернет на всеки един член на екипа ни, част от тях остават на заден план и ще закъснеят, но сме се заканили впоследствие да наваксаме. Сега акцентираме на заглавия, към които имаме големи сантименти и очаквания – заглавия като „Star Wars” и „The Hateful Eight” и в конкретния случай, „Trumbo” на Джей Роуч с Брайън Кранстън и Хелън Мирен, който най-накрая се сдобива с трейлър. Преди да го видите, припомняме малко подробности за сюжета:

Trumbo” разказва историята на сценариста Далтън Тръмбо (Брайън Кранстън) – за борбата му с прочутата авторка на клюкарска колонка в „Лос Анджелис Таймс” Хеда Хопър (Хелън Мирън) и отказа му да свидетелствата пред парламентарната комисия за антиамериканска дейност (организирана от печално известния сенатор Джоузеф Макарти като „лов” на комунисти в редиците на Холивуд), за което попада в затвора и получава забрана да работи на територията на САЩ. Това обаче не пречи на творческата му дейност и през 50-те и началото на 60-те той написва в изгнание сценариите за „Gun Crazy”, отличения с „Оскар” „The Brave One!”, „Изход” и „Спартак”. През 1992 г. Тръмбо е награден посмъртно с „Оскар” за „Римска ваканция” от 1953 г.

Лично ние сме доволни от видяното – Кранстън не ни изненадва с изпълнението си, но според нас е на висота в представянето на различните състояния на Тръмбо. Като цяло „Trumbo” изглежда приятно и остава един от сериозно очакваните от нас филми.

плакат

Режисьор на „Trumbo” е Джей Роуч, а ролите ще видим Брайън Кранстън, Хелън Мирен, Даян Лейн, Ел Фанинг, Джон Гудман, Майкъл Сталбърг, Луи С. К., Алън Тудик, Адеуале Акенуе Акбаже, Дийн О’Горман и други.

Премиерата на филма е на фестивала в Торонто, а официално тръгва по кината на 6 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *