„Hell & Back”

За нас stop-motion анимацията е малко като в приказката за Снежанка – Мащехата пита: „Огледалце, огледалце на стената, кажи, коя е най-красива на земята?”, а ние групово отговаряме „The Nightmare Before Christmas”! Все още не се е появил филм, който да засенчи любимата ни творба по идея на Тим Бъртън, с музиката на Дани Елфман и реализирана от Хенри Селик. При все това признаваме, че има хора, които съвестно действат и по „модерни” проекти със stop-motion, притежават хъс и амбиция, и понякога им се получава. Резултат от усилията на режисьорите Том Джанас и Рос Шуман е едно лудо пътешествие до подземните селения, наречено простичко „Hell & Back”.

Вярно, трейлърът започва с не много остроумна мастурбаторна шегичка, но да се надяваме, че филмът ще изненада приятно с нещо по-различно като хумор. Анимационното студио, което застава зад проекта, е отговорно и за „Trip Tank” и „Robot Chicken”. На нас трейлърът ни харесва – техниката на реализация е провокираща, а и съчетанието на въображението на авторите изглежда е „родило” доста демонични персонажи с шантави представи за околния свят. Който си е… адски. На пръв поглед нещата изглеждат забавни и то най-вече за аудитория от възрастни – не че държим да предпазваме детските уши от нецензурирани изрази, които те така или иначе чуват нон-стоп и навсякъде, а просто смятаме, че препратките и шегичките са разбираеми за порасналите зрители. И неслучайно филмът е с щатско ограничение R.

Двама приятели трябва да спасят техен познат, защото той случайно е замъкнат в Ада – не им остава друг избор, освен и те да отидат там! Попадат в забавно, небрежно и мръснишко място, където Дяволът говори с гласа на Боб Оденкърк, а една отворена демоница с гласа на Мила Кунис ги повежда на своеобразна одисея през владенията на Сатаната. Сценарият е дело на създателите на „Robot Chicken” – Хю Щербаков и Зеб Уелс, а в останалите роли се вихрят гласовете на Т. Дж. Милър, Ник Суордсън, Дани МакБрайд, Роб Ригъл, Дженифър Куулидж, Майкъл Пеня, Сюзан Сарандън (в ролята на Ангела на копнежа) и други.

Повече подробности за начина, по който се възприема подобна нетрадиционна история, ще научим може би след 2 октомври 2015, когато филмът излиза в Щатите на екран. Адът никога не е бил по-горещо място!

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments