Майкъл Фасбендър

Вчера дебютира очакваният пълен трейлър на „Steve Jobs” на Дани Бойл, Арън Соркин и Майкъл Фасбендър, който – откъдето и да го въртим и сучем – е филм с изключителен потенциал. Нямаме търпение да видим на голям екран, въпреки че досега рекламната му кампания не ни грабва особено.

Steve Jobs” е създаден по биографията на Джобс, написана от Уолтър Айзъксън, и ще се фокусира върху задкулисните събития около три важни момента от живота на гения: пускането на пазара на първия Mac, на NeXT, който е представен след отстраняването му от Apple, и дебюта на революционния iPod. к

Вижте!

Трейлърът има и добри моменти (главно към края), но не ни изпълва така, както ни се искаше – по начина, по който го сториха рекламите на „Социалната мрежа” на Финчър, с който „Steve Jobs” е орисан да бъде сравняван непрекъснато. Едно от нещата, които ни разочароват най-много, е Фасбендър – още в тийзъра нещо не ни звучеше „като хората” и тук усещането ни се затвърждава. Пак ще кажем, възможно е това да си е само наш проблем, но е факт.

От положителната страна можем да посочим нестандартните ракурси и кадри, характерни за Бойл – той доста ще разчупи разказа и имаме вяра, че в крайна сметка ще му се получат нещата. Има и помощта на доста солидни актьори. Допада ни и това, че виждаме Джобс не само като „месия”, а и като доста неприятен тип, каквито комай са доста от модерните (и не само) техно-иноватори и „оркестратори”.

Режисьор на „Steve Jobs” е Дани Бойл, а сценарият е дело на Арън Соркин. В ролите са Майкъл Фасбендър, Кейт Уинслет, Сет Роугън, Джеф Даниълс, Майкъл Стълбарг и други.

Премиерата е 13 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Хем изглежда като нелош филм, хем има толкова много неоригиналност около целия проект, че леко отблъсква. Това заглавие особено е… Даже се чудя как не са вкарали в името на филма и второто име на Джобс, егн-то му, друга паспортна информация – че да не вземе някой да се обърка за кого става дума 🙂

    А „Социалната мрежа“ е съвсем друга работа, произведение на изкуството във всеки един смисъл, точен портрет на нравите на нашето време.

  2. Дани Бойл е великолепен режисьор, не мога напълно да си обясня защо „Тranсе“ излезе по-скоро брадва.