The Hateful Eight

Не всичко на Comic-Con е комикси и блокбастъри – в рая на нърдията има място и за произведения като „The Hateful Eight” на Куентин Тарантино. Панелът на мега-очаквания зимен уестърн едва ли е изненада за някого, тъй като Тарантино, като отявлен гийк, винаги е бил част от нърд-културата и чест гост на конвенцията. Освен това прекрасно знае какви са плюсовете на директния контакт с феновете. Разбира се, има го момента, че заради изтеклия сценарий филмът можеше въобще да го няма, но това е друго.

По време на представянето на филма Тарантино споделя доста любопитни подробности около заснемането на „The Hateful Eight” на 70-милиметрова лента със същите лещи (ама буквално) използвани и за заснемането на „Бен Хур” и „Лорънс Арабски”, както и че, въпреки размяната на не особено учтиви реплики между него и Енио Мориконе след излизането на „Джанго без окови”, легендарният италиански композитор ще напише музиката за филма. Също така, той споменава и за възможността в бъдеще да работи по мини-сериал, който предполагаме ще снима на лента, тъй като не спира да дудне колко е „лоша” дигиталната визия.

Най-големият акцент в панела обаче са били специален 7-минутен трейлър и късометражно видео, посветено на „road show” разпространението на филмите, историята на Ultra Panavision и използването на 70 mm. За съжаление, точно този вариант на трейлъра едва ли ще видим, но предполагаме, че съвсем скоро и ние ще бъдем зарадвани с кадри. Дотогава можем да се наслаждаваме на прекрасния нов рисуван плакат.

The Hateful Eight - постер

Една вметка: снимката, която виждате най-горе, беше разпространена преди една седмица, заедно с уверението на Тарантино, че макар и филмът да е „мрачен”, все пак е „най-забавният снежен уестърн, правен някога”.

Действието на „The Hateful Eight” се развива шест, осем или дванайсет години след Гражданската война. Дилижанс профучава през мразовитите пейзажи на Уайоминг. Пътниците – ловецът на глави Джон Рут (Ръсел) и заловената от него Дейзи Домерг (Лий), бързат към градчето Ред Рок, където Рут, познат по тези земи като „The Hangman”, ще изправи Домерг пред правосъдието. По пътя те се натъкват на двама непознати: майор Маркис Уорън (Джаксън), чернокож бивш войник, по настояще печално известен ловец на глави, и Крис Маникс (Гогинс), южняк ренегат, който твърди, че е новият шериф на града. След като изгубват пътя си в силна снежна буря, Рут, Домерг, Уорън и Маникс търсят убежище в „Minnie’s Haberdashery” – спирка на дилижанса в началото на планински проход. Когато пристигат, те са посрещнати не от съдържателя, а от четири непознати лица. Боб (Бишир), който се грижи за заведението на Мини, докато тя гостува на майка си, палачът на Ред Рок Осуалдо Мобрей (Рот), каубоят Джо Гейдж (Медсън) и генералът от конфедерацията Санфорд Смитърс (Дърн). Докато бурята обгръща планинския заслон, нашите осем пътника разбират, че в крайна сметка може и да не стигнат до Ред Рок…

Сценарист и режисьор на „The Hateful Eight” е Куентин Тарантино, а в ролите са Самюъл Л. Джаксън, Кърт Ръсел, Дженифър Джейсън Лий, Уолтън Гогинс, Демиан Бишир, Тим Рот, Майкъл Медсън, Брус Дърн, Зои Бел, Джеймс Паркс и други.

Премиерата е 25 декември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Няма как да не е по-забавен от Il Grande Silenzio – единствения друг снежен уестърн, за който на прима виста се сещам 🙂 Който го е гледал, знае за каква депресия, мрак и тъмнина става дума 🙂

  2. Ами, не знам, Тарантино казва, че е по-смешен. 🙂 Точния цитат е:
    „I can definitely say that as bleak as our movie is, we are definitely the funniest snow Western ever made. This is funnier than The Great Silence, it’s funnier than Day of the Outlaw.”

    Кои сме ние, че да спорим. 🙂

  3. Точно – имах предвид, че не е особено трудно или неочаквано да си по-забавен от нещо, което е уестърн-еквивалентът на „Реквием за една мечта“ 🙂

    Иначе, нямам съмнения, че филмът ще е страхотен, даже подозирам, че ще е връх в кариерата на Тарантино.