Бари Левинсън

Комбинацията от „Бари Левинсън” и „фантастика” в едно изречение малко ни притеснява – още не сме му простили за „Сфера” – но в крайна сметка, той е отличен режисьор и заслужава повече доверие. Повярвайте ни, ако не можете да признаете, че той е добър режисьор, изискванията ви са нереално завишени.

Новият проект на Левинсън е фантастичният еко-хорър „The Bay” (доскоро познат като „Isopod”, но според Prod Weekly заглавието е сменено), който ще бъде продуциран от екипа на „Paranormal Activity” (продуцентите Джейсън Блум и Стивън Шнайдър, както и режисьора Орен Пели) и който разказва за хаоса, настъпил в малко американско градче, след като избухва глобална епидемия.

Това само по себе си звучи малко общо, но от ScreenDaily хвърлят още малко светлина добавяйки, че филмът ще е колекция от „клипове от мобилни телефони, обаждания в полицията и други подобни средства”. Тоест разбирайте, че ще се гони псевдореализъм. Предполагаме, че на вас – също като на нас – ви е втръснало от филми с „действителни” кадри, но поне доколкото разбираме „The Bay” няма да е изграден изцяло от тях.

Има и още нещо, което леко ни притеснява. „Еко-хорър” прекалено силно напомня на „Явлението” (за който няма да си говорим повече), но от друга страна, може би е дошло време за нов под-жанр в хорърите и какво подходящо от скапващата се планета? И Левинсън може да се окаже точният човек за задачата. Все пак, body horror – колкото и да си падаме по такива филми – отдавна не е особено оригинална идея, да не говорим, че вече почва да ни писва от извънземните инвазии и социо темите, а сред религио-хорърите за всеки „Martyrs” има по 10 “The Reaping”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *