Досиетата Х” са ни супер любими и сме адски щастливи от завръщането им на малкия екран! Точно поради тази причина се въздържахме от подробното отразяване на развитието на сериала – противно на рационализма, с който доста често парадираме, когато стане дума за проекти, които са ни скъпи на сърцето, сме ужасно суеверни, че ако пишем, ще вземем да ги урочасаме. Дори и появата на задкулисните кадри от началото на снимките не ни вдъхна сигурност – виждали сме проекти да се разпадат и в по-напреднал стадий.

Сега обаче смятаме, че дори и ние не можем да прецакаме нещата, защото вече имаме и официални снимки, представени от EW, чиито нов печатен брой е посветен на мини-сериала. Каквото и да стане оттук насетне, поне няколко епизода са ни в кърпа вързани.

Наред с Мълдър и Скъли, на снимките виждаме и Анет Махендру („The Americans”) в ролята на Света, която „вярва, че често бива отвличана от извънземни”, както и Джоел МакХейл като водещ на популярно интернет предаване, който е съмишленик на Мълдър и го  моли със Скъли „да се заемат с паранормално разследване”.

За съжаление, освен заглавията на първите три епизода (първият е „My Struggle” – виждате го на една от снимките по-горе, а вторият и третият са съответно „Home Again” и „Mulder and Scully Meet the Were-Monster”), за сюжета не се знае почти нищо, освен че няма да се повтарят епизоди и същества от сериала, ще има задължителните конспирации и извънземни, както и „monster of the week” ориентирани епизоди.

Освен Дейвид Духовни и Джилиън Андерсън, които се завръщат в емблематичните си роли, и споменатите Анет Махендру и Джоел МакХейл, в новите епизоди на „Досиетата Х” ще видим и добре познатите ни Мич Пиледжи и Уилям Б. Дейвис като заместник директор Скинър и Пушача (или както ние си го викаме от време оно, Канцерогенния – така беше и в началото на сериала). Очаква се и завръщането на Анабет Гиш и Робърт Патрик, както и на The Lone Gunmen (Брус Харууд, Том Брайдууд, Дийн Хаглънд), но за тях все още няма потвърждение.

Режисьор на първия двоен епизод (от общо шест) е създателят на „Досиетата Х” Крис Картър, а премиерата е предвидена за 24 януари 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *