5-ти сезон на “Игра на тронове” с грандиозен финал на открито в София

Понеделник, 15 юни, от 21:00 часа, с безплатна мащабна прожекция на открито в Борисовата градина в София завършва организираният от HBO България безпрецедентен за страната ни кино-маратон „Игра на тронове”, в който всеки един от 10-те епизода на последния 5-ти сезон на изключително популярния сериал беше показан на голям екран в различен град от страната ни, сред които Благоевград, Плевен, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Пловдив и Варна.

Прожекцията на последния, 10-ти епизод на сезона, озаглавен „Милостта на майката“, ще се осъществи на специално поставен за целта 13-метров екран в Лятната сцена в Борисова градина, като организаторите обещават много силни емоции, свързани със събитията в епизода, и най-високо възможно техническо ниво – „кристален звук и картина”. В допълнение, феновете ще могат да се снимат и с емблематичния Железен трон, както и със знамената на различните родове.

С това обаче не свършват изненадите, свързани с „Игра на тронове”. От днес до финала на сезона в понеделник (от 13-ти до 15-ти юни), чрез специална гейминг-инсталация с размери 7 на 6 метра в The Mall в София, всички фенове и гости на мола ще могат да държат в ръцете си лъкове с истински размер и да станат част от една от най-емблематичните сцени в сериала – битката при Черна вода.

Повече подробности и за двете събития на HBO можете да откриете в официалните прессъобщения:

НВО води за пръв път в България уникалната интерактивна гейминг инсталация от битка при Черна вода в Game of Thrones

Този уикенд до финала на сезона в понеделник The Mall в София ще е домакин на интерактивната електронна игра в свръх-човешки ръст.

Феновете на епичната сага ще мога да участват в една от емблематичните сцени за сериала, при която всеобщият любимец на публика и критика Питър Динклидж, в ролята на Тирион Ланистър, поема защита на Кралски чертог от тогава най-омразния персонаж – Джофри.

В специалната гейминг-инсталация с размери 7 на 6 метра, гостите на The Mall ще могат да държат в ръцете си лъкове с истински размер и да станат част от една от най-култовите сцени в Game of Thrones.

Crossbow или интерактивната игра с арбалети в човешки ръст е създадена в САЩ и като част от пътуващата изложба на Game of Thrones e гостувала в големи столици в Северна и Южна Америка и в Европа. В България гейминг инсталацията пристига от Румъния, където участва в наскоро приключилото поредно издание на годишното фенско събитие East European Comic Con.

Битката при Черна вода във Втори сезон превърна „епизод 9“ в запазена марка за „предизвестено зрелище“ (припомняме, сезон 2 еп. 9 „Черна вода”, сезон 3 еп. 9 „Дъждовете на Кастамир”/ „Червената сватба”, сезон 4 еп. 9 „Битката за Вала”, и в настоящия сезон еп. 9 „Танцът на дракони”).

Гейминг инсталацията ще е в The Mall в събота, неделя и понеделник (от 13- ти до 15-ти юни).

В понеделник вечерта на Лятната сцена в Борисовата градина HBO ще закрие V-ти сезон с безплатна публична прожекция на огромен екран.

Изпращаме V-ти сезон на Game of Thrones с мега прожекция на Лятната сцена в Бори-сова градина

Драконите на Денерис отлитат от Борисовата градина

HBO ще закрие V-ти сезон на култовата сага Game of Thrones с прожекция на голям екран на Лятната сцена в Борисовата градина.

След зашеметяващия 9-ти епизод, който събра над 2 000 души във Варна, HBO България кани феновете на най-мащабната телевизионна продукция да се сбогуват с любимите си герои в понеделник, 15 юни, от 21 часа в Борисовата градина. Прожекцията е безплатна, местата са ограничени.

13-метров екран, кристален звук и картина и много емоции очакват почитателите на епичната сага. Епизодът е озаглавен „Милостта на майката“, а от HBO обещават, че серията ще ви разтърси из основи.

Феновете ще могат да се снимат и с трона от сериала, както и със знамената на различните родове.

С това събитие HBO България приключва безпрецедентен по мащаба си Game of Thrones кино-маратон – 10 града, 10 седмици, 10 епизода.

Маратонът започна на 13 април в 04:00 часа българско време едновременно със световната премиера и продължи с прожекции в Благоевград, Плевен, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Пловдив и Варна.

Няколко хиляди души станаха част от магията на Game of Thrones.

Сериалът беше посрещан и изпращан с бурни аплодисменти. Подобна кино-премиера на телевизионна продукция се прави за първи път в България.

Настоящият пети сезон на Game of Thrones се снима в пет държави на 151 снимачни площадки за 240 снимачни дни. Участват 166 актьори, над 1000 души снимачен екип и повече от 5000 статисти. Сериалът се гледа в 193 страни по цял свят.

От дебюта си през 2011-та година, Game of Thrones се превърна в тотален световен феномен, както и в най-популярния телевизионен сериал на HBO. През изминалата година сериалът бе най-търсеното телевизионно шоу в световен мащаб в Google, както и най-споменаваната телевизионна продукция във Фейсбук.

Сериалът е базиран на фентъзи поредицата на Джордж Р.Р. Мартин „Песен за огън и лед“, пълна с политически и сексуални интриги сред седем благороднически фамилии, които се борят за контрол върху митичната земя на Вестерос.

Епичната поредица, чиито сюжетни линии са богати на обрати, свързани с предателство и благородство, семейни драми, любов, смърт, чест и достойнство, се превърна в най-популярния телевизионен сериал в историята, завладявайки зрителите по целия свят.

След финалния епизод в понеделник, сериалът ще е на разположение в онлайн платформата HBO GO, където са и всички досегашни сезони.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments