Дженифър Конъли

Млякото на скръбта” („The Milk Of Sorrow”) на перуанката Клаудия Льоса беше показан в програмата на едно от изданията на София Филм Фест, но това далеч не означава, че познаваме стила й на работа. Очевидно тя е привлякла вниманието или на продуценти, които са решили, че има защо да влагат средства и време в труда й, или на самите звезди, които е успяла да ангажира за третия си пълнометражен филм „Aloft”.

Филмът разказва за майка, изоставила сина си за да се превърне в именит лечител (надушваме странни проблеми и мистични отклонения винаги, когато се използва определение като „лечител”) и за порасналото вече момче, което с помощта на млада журналистка потегля по следите към миналото. В ролите са Дженифър Конъли, Килиън Мърфи и Мелани Лоран – все обичани и уважавани от нас актьори, което само по себе си е вдъхновяващо.

Трейлърът е достатъчно поетично-отвлечен, че да свържем полета на прекрасния опитомен сокол със смисъла на заглавието и с освобождаването на мисълта. И тримата главни актьори са ни отдавнашни любимци, затова колкото и „маликови” асоциации да извикват образите на дръзката режисьорка Льоса, винаги бихме дали шанс на подобна киноавантюра. И често се чудим как така хората си измислят истории, в които действието се развива след ледове и снежни преспи – ако не друго, най-малкото снимачният период се превръща в сериозно изпитание за целия екип…

плакат на Alotof

Aloft” тръгва на екран в Щатите на 22 май, но дори и след сериозната обиколка по световни кинофоруми, той надали ще пожъне главоломни успехи. При положение, че вече е бил в Берлин през 2014 и в Сънданс през 2015 година, надали ще успеем да го видим у нас – за съжаление вече излиза от графата „фестивална актуалност”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Килиън – Никва лечетелка не е. Мелани – Много знаеш, може и да е.
    Накрая се оказва , че тя не е, но пък той е, и сме гледали поетичен Red Lights. 🙂

  2. Упс, вярно. 🙂
    През цялото време бях на тръни да не ми пльоснат някъв такъв туист и… бам, баш накрая. Как да не я спойлна тая тъпотия?! 😀