alita-excl-crop-no-wm

От малко повече от два месеца не сме обръщали внимание на „Алита: Боен ангел” („Alita: Battle Angel”), въпреки че новинарският и информационен поток около дългогодишния проект на Джеймс Камерън, който в крайна сметка беше оглавен от Робърт Родригес, не е стихвал. Рекламите, които видяхме до този момент, не отговориха на очакванията, които таяхме в продължение на години, и вследствие на ниския ни ентусиазъм, малко загърбихме филма. Въпреки това не сме изгубили желание да го гледаме и имаме надежди, че крайният резултат ще ни хареса.

Причината за тази новина стана едно старичко видео, в което Робърт Родригес разказва как са решили проблема с големите очи на Алита, които предизвикаха доста негативни коментари след дебюта на първия тийзър (не е така, както бихте си помислили). И така и така се вдъхновихме да пишем, към видеото прибавяме и някои от пропуснатите реклами – международен трейлър, два погледа зад кулисите, два клипа и поредица character постери.

Алита: Боен ангел” е екранизация по мангата на Юкито Киширо. Действието се развива през XXVI век и разказва за страдащ от амнезия женски киборг (Роза Салазар), спасен от бунището от кибер-медика д-р Дайсуке Идо (Кристоф Валц). Алита, която помни единствено обучението си в смъртоносно бойно изкуство, става воин-преследвач и открива и елиминира опасни престъпници. В контекста на епично екшън-приключение, филмът ще изследва личното пътешествие на една млада жена към себеоткриването и намирането на любовта…

Повече за сюжета може да видите в по-подробния синопсис по-долу, а сега ето и рекламите, като започваме с трейлъра:

The Secret Behind Alita’s Eyes

alitabattleangel-sidebyside-eyesfixed

Зад кулисите

Клипове

Допълнителни кадри може да видите и в клип на официалната песен към филма – „Swan Song“, дело на Дуа Липа. Веднага след нея ще откриете споменатия подробен синопсис и плакатите.

Действието на „Алита: Боен ангел” се развива в бъдещето, през XXVI век, и се фокусира върху изоставения киборг Алита (Роза Салазар), която е намерена в безсъзнание на бунището на Железния град от състрадателния кибер-медик Идо (Кристоф Валц), който я отвежда в клиниката си. Когато Алита се събужда, тя няма спомени за това коя е, нито може да разпознае света, в който се намира. Всичко е ново за Алита и всяко преживяване е за първи път. Докато Идо се опитва да я предпази от мистериозното ѝ минало, Алита се учи да се справя с новия си живот и да оцелява по опасните улици на Железния град, където се сприятелява с Хюго (Киън Джонсън), който провокира спомените ѝ. Зародилото се привличане между двамата се засилва, но смъртоносна сила, която е по петите на Алита, заплашва връзката им. В този момент Алита открива, че притежава невероятни бойни способности, които може да използва, за да спаси приятелите и семейството си, които е започнала да обича. Твърдо решена да открие истината за произхода си, Алита се отправя на пътешествие, което ще я изправи срещу несправедливостта в един мрачен и корумпиран свят, и тя ще открие, че една млада жена може да промени света, в които живее…

alita_battle_angel_ver2_xlg alita_battle_angel_ver5_xlg alita_battle_angel_ver6_xlg alita_battle_angel_ver7_xlg alita_battle_angel_ver8_xlg alita_battle_angel_ver9_xlg alita_battle_angel_ver10_xlg alita_battle_angel_ver11_xlg alita_battle_angel_ver12_xlg alita_battle_angel_ver13_xlg alita_battle_angel_ver14_xlg alita_battle_angel_ver3_xlg alita_battle_angel_ver4_xlg

Режисьор на „Алита: Боен ангел” („Alita: Battle Angel”) е Робърт Родригес („Sin City: Град на греха“), по сценарий на Джеймс Камерън и Лита Клагоридис, създаден по мангата на Юкито Киширо. В ролите са Роза Салазар, Кристоф Валц, Дженифър Конъли, Махершала Али, Киън Джонсън, Джаки Ърл Хейли, Мишел Родригес, Ейза Гонзалес, Ед Скрейн, Джеф Фейхи, Каспър ван Дийн и др.

Премиерата е 15 февруари.

 

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. На мен ми се струва, че тези клипове и реклами хем издават много от филма, хем това е малка част от това, което предстои.И поне са сложили синя кръв 🙂

  2. Дано покрай мангата ми се вдигне малко интересът към тоя все така крайно не-хайпващ филм.

    1. Ами вземи я прочети, най-накрая!
      Мангата е страхотна!

    2. И аз бих е прочел ама след филма. За да не ми развали хайпа

    3. Мангата е страхотна, даже я чета вече, но засега филмът продължава да не ме пали.

  3. Оф, аз продължавам да съм супер фен на тва, което виждам. Адски много ме кефи всичко в тоя филм и много се надявам да не ме разочарова! Дано и Родригес се рабилитира малко!

  4. Днес гледах за пореден път „Аватар“ в къщи на блу-рей. С годините този филм ми харесва все повече и повече! Камерън и Линдау няма да ни разочароват, Родригез пък още по-малко! След „Star Wars“ IX – „Alita“ и “ Avengers: EndGame“ са най-очакваните фантастики за тази година, поне за мен.

    1. Последно си спомням/четох, че един кадър от Avatar II се е рендвал към два часа ?

    2. Не трябва да отписваме и Терминатора.

  5. Аз мисля да променя негативизма, който излезе на преден план с първите кадри дето отразихте, и да му дам по-голям, умерено обнадежден шанс :). Това че са обърнали внимание и са се вслушали в отзивите е изключително рядко, а решението интелигентно и резонно (очевидно извършено от човек с много опит в професията). Дано да не е ужасен (и) флоп :).